Valtteri Bottas kertoo hakeneensa epäonneensa apua jopa kirkosta: "Ajattelin, että se ehkä auttaisi minua"

28:59
Valtteri Bottas kertoi torstaina hakeneensa epäonnen kääntymisen avaimia jopa kirkosta.

Valtteri Bottaksen taival F1-sarjan kuninkuustaistelussa on tuottanut niin paljon vastoinkäymisiä, että suomalaiskuski on joutunut etsimään apua asiaan korkeammilta voimilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas on kohdannut jälleen tällä kaudella rutkasti epäonnea ratatapahtumissa, jotka ovat kerta toisensa jälkeen onnistuneet suosimaan hänen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia.

Edellisessä kisassa Italian Mugellossa Bottas onnistui loistavan lähtökiihdytyksensä takia varastamaan kärkipaikan Hamiltonilta, mutta peräti kaksi kisan keskeytystä punaisin lipuin käänsivät taas asetelman Hamiltonin hyväksi.

Kun taustalla on esimerkiksi Britannian Silverstonen kisan rengasrikot, jotka tarkoittivat Bottakselle putoamista pisteille ja Hamiltonille vain ylimääräistä varikkokäyntiä matkalla voittoon, tilanne on alkanut näyttää jo toivottomalta.

Hamilton kiitää kohti seitsemättä maailmanmestaruuttaan eikä Bottas näytä pystyvän neljännelläkään yrittämällä haastamaan tätä. Nyt Bottas alkaa mennä ratkaisun etsimisessä jo uskonnollisiin sfääreihin.

– Olen yrittänyt kaikkea. Löysin Mugellon jälkeisenä maanantaina kirkon, joka oli auki, joten päätin mennä sisälle. Ajattelin, että pääsisin ehkä eroon jostain, ja se auttaisi minua, Bottas kuvailee tuntemuksiaan.

– Tämä on joskus jopa huvittavaa. Joskus taas ei ollenkaan. Minä vain jatkan yrittämistä. En ehkä ole ollut kaikista onnekkain, mutta minulla on ollut epäonnekkaampiakin hetkiä urallani. Minä vain jatkan eteenpäin. Uskon siihen edelleen, että asiat loksahtavat kohdilleen.

Hamilton on onnistunut aina kaivamaan piirun lisää vauhtia, kun Bottas on tullut lähelle haastamaan häntä. Sadasosat eivät osu vain käänny Bottaksen eduksi niin usein kuin hän haluaisi.

– Se on niin tasaista minun ja Lewisin välillä. Minun pitää kai vain löytää jostain ihan vähän lisää. Uskon, että se onnistuu, Bottas vakuuttaa.

– En haluaisi saada mitään helpolla. Lewisin tallikaverina ajaminen ajaa minua todella eteenpäin ja yrittämään kovaa.

Kauden puolivälin ylityttyä Hamilton on Venäjän Sotshissa jo 55 pisteen MM-johdossa Bottakseen nähden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja