Kimi Räikkösen päätökselle uusi takaraja – suomalaiskuskin ratkaisu käynnistää F1-sarjassa kovan kuhinan

Kimi Räikkösen päätös F1-uransa jatkosta on tulossa seuraavan viikon aikana, uutisoi Motorsport.comin italiankielinen sivusto. Alfa Romeon kuljettajalta kylläkin odotettiin alun perin ilmoitusta jo tähän viikonloppuun mennessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Motorsport.comin italialaistoimittaja Roberto Chinchero uutisoi jo kaksi viikkoa sitten, että Alfa Romeo odottaa Räikköseltä ilmoitusta jatkostaan Italian Mugellon ja Venäjän Sotshin kisojen välissä.

Sotshin ajot käynnistyvät kuitenkin jo perjantaina, joten toimittaja kertoo uudeksi takarajaksi syyskuun lopun, joka koittaa ensi viikon keskiviikkona. Chinchero kirjoittaa F1-sarjan kuskisopimusten tilanteesta, jonka ratkaiseviin palasiin Räikkönen kuuluu.

– Nyt odotamme (ilmiselvää) tietoa Lewis Hamiltonin tulevaisuudesta sekä päätöksiä, joita Red Bullilla tehdään siitä, kuka ajaa Max Verstappenin tallikaverina kaudella 2021, Chincero toteaa.

– Kuskimarkkinat lähtöruudukon jälkimmäisellä puoliskolla jatkuvat tiukoilla neuvotteluilla ja yksipuolisilla päätöksillä, kuten Kimi Räikkösen kohdalla, joka ilmoittaa aikeensa Alfa Romeolle syyskuun loppuun mennessä.

Alfa Romeo on jo aiemmin todennut, että se tekee muut päätöksensä kuskivalinnoissa sen jälkeen, kun se on saanut Räikkösen suunnitelmat selville. Nykyisen kuljettajan Antonio Giovinazzin lisäksi sveitsiläis-italialaisella tiimillä on vaihtoehtoinaan muun muassa kokeneet Sergio Perez ja Nico Hülkenberg sekä kolme Ferrari-junioria Mick Schumacher, Robert Shwartzman ja Callum Ilott.

Motorsport.comin mukaan ilman ajopaikkaa ensi vuodeksi olevan Perezin jatko F1-sarjassa riippuu täysin neuvotteluista amerikkalaistalli Haasin kanssa. Torstaina Speedweek-sivusto uutisoi, että meksikolainen olisi jo allekirjoittanut esisopimuksen Haasille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja