Valtteri Bottas kertoi erikoisen syyn surkeaan starttiin: reagoi vääriin valoihin – "En tiedä, mikä se oli"

2:51
Katso Bottaksen varaslähtö videolta: ratin yläreunassa olevat kolme punaista valoa sammuivat ennen lähtövaloja.

Valtteri Bottas oli lyönyt kaikki paukut Unkarin GP:n starttiin jäätyään aika-ajoissa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin taakse kakkosruutuun. Startti ei kuitenkaan sujunut suunnitellusti.

Kun Hungaroringin radalla on tunnetusti todella vaikea ohittaa, kiihdytyksen ykkösmutkan jarrutukseen piti olla Bottaksen paras mahdollisuus Hamiltonin ohittamiseen.

Bottas oli kuitenkin starttivaiheessa liian innokas. Hänen autonsa nytkähti ennen valojen sammumista, ja kun valot loputa sammuivat, Bottas ei päässyt mihinkään.

– Oli huono kisa. Kun lähtee kakkosruudusta, tavoitteena on voittaa. Menetin kisan lähdössä. Reagoin rattini näytöllä sammuneeseen valoon. En tiedä, mikä se oli. Jotain muuttui rattini näytöllä, ja reagoin siihen enkä lähtövaloihin. Auto meni anti-stallille, ja jouduin tekemään lähdön uusiksi. Hävisin siinä, Bottas kertasi kisan jälkeen Martin Brundlen haastattelussa.

Anti-stall on järjestelmä, joka aktivoi kytkimen ja estää autoa sammumasta. Monien mielestä Bottas olisi ansainnut varaslähdöstään rangaistuksen, mutta kilpailun tuomaristo oli eri mieltä.

Bottas putosi ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi, mutta nousi kilpailun edetessä kolmannelle sijalle. Red Bullin Max Verstappen ajoi ruutulipulle 0,750 sekuntia ennen Bottasta,.

Mercedes vaihtoi Bottaksen autoon vielä uudet renkaat noin 20 kierrosta ennen ruutulippua, kun ohitus Verstappenista ei ollut onnistunut aiemmalla rengassetillä. Ero kasvoi tässä vaiheessa 20 sekuntiin, mutta Bottas kuroi sen vielä tuoreemmilla renkailla umpeen – siis lähes umpeen.

– Mielestäni ylimääräinen pysähdys oli sen arvoista, että se kannatti tehdä. Se antoi minulle edun rengaskulumassa, mutta siitä ei ollut tänään apua.

Kun Hamilton juhli voittoa nopeimman kierrosajan kera, Bottaksen kuuden pisteen MM-johto vaihtui viiden pisteen takamatkaan tallikaveriin nähden. Edessä on yksi vapaa viikonloppu ennen kahta kisaa Silverstonessa, Isossa-Britanniassa.

– Auto on toivottavasti hyvä siellä. Odotan Silverstonea, mutta tästä viikonlopusta on paljon opittavaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja