Valtteri Bottas käytti tilaisuuden häikäilemättömästi hyväkseen: tutkaili silmä kovana Red Bullin varjelemaa salaisuutta – "Harvoin pääsee noin lähelle"

F1-tallien tämän kauden menopelit nähtiin ensimmäisen kerran kunnolla vasta perjantaina Bahrainissa, kun ne kaikki oli pysäköity Sakhirin radan pääsuoralle perinteistä valokuvaa varten. Kuljettajat ja valokuvaajat käyttivät tilanteen häikäilemättömästi hyväkseen.

Kaikki tallit toki esittelivät uusissa väreissä olevan autonsa jo hyvissä ajoin ennen testien alkua, mutta varsinaisesti uusista autoista ei näiden promokuvissa nähtyjen menopelien kohdalla voinut vielä puhua.

Esimerkiksi Mercedeksen tekninen johtaja James Allison myönsi heti tuoreeltaan, että tietyt yksityiskohdat pidettäisiin kilpailijoiden katseilta piilossa viimeiseen asti. Samalla tavalla toimi myös Red Bull, joka julkaisi ennen testejä vain hyvin tarkkaan valikoituja kuvia autostaan.

Ei siis ihme, että Mercedeksen W12 ja Red Bullin RB16B olivat monien muiden autojen tavoin suuren kiinnostuksen kohteena perjantaina Bahrainissa. Kun testit alkavat, radalle on pakko tuoda se auto, jolla ihan oikeastikin ajetaan.

Esimerkiksi Valtteri Bottas kuvattiin silmäilemässä RB16B:n peräpäätä hyvinkin tarkkaan, eikä ihme, sillä auton takajousitusta on uusittu tälle kaudelle kovalla kädellä.

– Harvoin pääsee noin lähelle kaikkia muita autoja, niin oli kiva nähdä, varsinkin kun tänä vuonna on pieniä muutoksia aerodynamiikassa. Niitä alueita tulee vähän katsottua, että mitä muut tiimit ovat tehneet, Bottas kertoi tutkimusretkestään MTV Urheilulle.

– Totta kai meidän tiimimme on jo aiemmin seurannut, miltä ne näyttävät, ja tutkinut, minkälaisia ne ovat. Uskon, että jokaisella tallilla on omat kuvaajat, jotka saavat aika tarkkoja kuvia muiden autoista, niin eivät he meidän silmäpareja siihen tarvitse. Ihan omasta mielenkiinnosta se tehdään.

Kuvat RB16B-autoa tutkivasta Bottaksesta oli pantu merkille myös Red Bullilla, joka julkaisi piruilevan tviitin aiheeseen liittyen.

– Hyvillä aidoilla saa hyviä naapureita, Red Bull murjaisi.

Lue myös:

    Uusimmat