Valtteri Bottas joutui dramaattisen tilanteen keskelle Ranskan GP:ssä – ongelmien syy paljastui

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ajoi toiseksi Ranskan GP:ssä sunnuntaina. Kisan jälkeen Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff paljasti Bottaksen olleen dramatiikan keskellä kilpailun loppuhetkillä.

Bottas oli hieman yli kymmenen sekunnin päässä tallikaveristaan Lewis Hamiltonista varikkopysähdysten jälkeen. Lopussa ero alkoi kuitenkin kasvaa ja samalla Ferrarin Charles Leclerc lähestyi uhkaavasti Bottasta.

– Valtterin moottorissa oli häiriö, joka aiheutti meille päänsärkyä, Wolff kertoi Crash.net:n mukaan.

– Se iski aika myöhäisessä vaiheessa kisaa. Se taisi olla kuutta tai seitsemää kierrosta ennen loppua. Yritimme korjata sitä, mikä myös osaltaan onnistui ja pystyimme kontrolloimaan tilannetta, Wolff jatkoi.

Leclerc nousi sekunnin päähän Bottaksesta ja aivan viimeisissä mutkissa Leclerc haki myös ohitusta Mercedeksen suomalaiskuskista. Bottas onnistui kuitenkin pitämään Leclercin takanaan.

Wolffin mukaan Mercedeksellä oli useita ongelmia Ranskan GP:n aikana. Brittikuski Hamilton valitteli muun muassa sitä, miten hänen ajopenkkinsä on rikki, minkä lisäksi MM-sarjan johtaja pelkäsi sitä, että hänen renkaansa räjähtäisi kisan lopulla.

– Usein kun katsoo kisoja TV:stä, niin se ei paljasta kaikkea pientä draamaa, mikä kulissien takana tapahtuu, Wolff muovaili.

– Kokonaisuudessaan olen hyvin iloinen tallin suorituksesta tänä viikonloppuna. Mielestäni tämä oli yksi vahvin kisa meiltä koko kauden aikana, Mercedes-pomo hehkutti.

Voiton myötä Hamilton johtaa MM-sarjaa jo 36 pisteen erolla Bottakseen nähden.

Lue myös:

    Uusimmat