Valtteri Bottas heitti hirtehisen vitsin vuoden 2020 surkeimmasta päivästä: "Tämä tai se, kun joku osti lepakon Wuhanissa"

Valtteri Bottas ei ollut Turkin F1-kisan jälkeen aivan varma, oliko sunnuntain ajopäivä jopa huonompi hetki vuodesta kuin koronaviruksen leviämiseen johtanut hetki.

Bottaksen päivä Istanbulissa meni täydellisen pieleen heti alusta alkaen. Hän joutui tekemään startissa väistöliikkeen Renault-kuskien kolaroidessa keskenään ja pyörähti liukkaalla radalla joukon perille.

Siitä eteenpäin kisa oli täyttä tuskaa. Bottas yritti tehdä kaikkensa noustakseen takaisin kärkipäähän, mutta tämä johti aina vain uusin spinnauksiin.

Hollantilaisen Ziggo Sportin toimittaja kysyi Bottakselta kisan jälkeen, että jos hän saisi hypätä yhden päivän yli kalenterista, mikä se olisi.

– Tämä päivä, Bottas vastasi heti.

– Tai sitten se päivä, jolloin joku osti lepakon Wuhanissa, hän vitsaili perään.

– Tai sitten tämä.

Bottas viittaa koronaviruksen leviämisestä esitettyyn teoriaan, jonka mukaan virus siirtyi lepakoista ihmisiin Kiinan Wuhanissa sijaitsevalla torilla.

Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton pystyi varmistamaan Istanbulin voitolla seitsemännen maailmanmestaruutensa. Suomalaiskuskilla ei taas toiminut mikään.

– Se oli sotkuinen, katastrofaalinen kisa. Kun putosin perälle, yritin puskea niin paljon kuin pystyin, koska minulla ei ollut mitään hävittävää. Tein virheitä, mutta myös vauriot tekivät ajamisen aika vaikeaksi.

– Tämä saattoi olla kaikista vaikein kisa, joka minulla on Formula 1:ssä ollut tähän asti, Bottas pohti.

Lue myös:

    Uusimmat