Valtteri Bottas ei aio päästää itseään helpolla – kriitikoiden on turha enää vaivautua: "Se on nyt piste"

Kausi 2020 oli Valtteri Bottakselle kokonaisuudessaan pettymys, mutta se tarjosi myös oppia tulevaan.

Bottas lähti neljänteen Mercedes-kauteensa kovat piipussa. Tavoitteena oli suistaa Lewis Hamilton valtaistuimelta ja juhlia kauden päätteeksi maailmanmestaruutta.

Hamilton vei lopulta paalupaikat 10–5, voitot 11–2 ja pisteet 347–223.

Pettymyksestä huolimatta Bottas uhkui jo sunnuntaina Abu Dhabissa intoa tulevasta. Kauden 2020 viimeisessä kilpailussa Bottas onnistui lyömään Hamiltonin sekä aika-ajoissa että kilpailussa, mutta Red Bullin Max Verstappen oli heitä molempia nopeampi.

– Ehkä ihan hyvä, että kausi päättyy näin meille tiiminä; pysyy nälkä ja se mielessä, että mikään ei tule ilmaiseksi. Varmasti tämä motivoi jokaista tiimin henkilöä puskemaan talven aikana kovasti töitä, ja pidetään huoli, että ollaan ensi vuonna kärjessä taas.

Sama pätee myös Bottaksen itsensä kohdalla.

– Paljon pitää tehdä töitä, jos haluan taistella mestaruudesta. Tiedän, että kova työ palkitaan, ja aion tehdä niin paljon töitä kuin mahdollista ensi vuonna. Tuli paljon opittua tänä vuonna itsestäni, ajohommista ja vaikka mistä. Otan kaikki positiiviset asiat mukaan ensi vuoteen. Kaikki negatiivinen jää tähän vuoteen. Se on nyt piste.

– Pöytä on puhdas heti maanantaina. Odotan, että pääsen vähän lepäämään ja nollaamaan, ja sitten lähdetään uuteen nousuun.  

Lue myös:

    Uusimmat