Valtteri Bottas avoimena Mercedeksen ongelmakohdasta – "Armoton"

Uusi F1-kausi saa tänä viikonloppuna valmistavan ennakkokorkkauksen, kun ohjelmassa ovat viralliset talvitestit. Kolmen päivän urakka päättyy tänään sunnuntaina. Mercedekselle testit ovat kertoneet monenlaista kieltä. Valtteri Bottas ei kiertele: saksalaistallilla on vielä kovasti tehtävää autonsa kanssa.

Mercedeksen testit alkoivat murheellisella tavalla, kun Bottaksen perjantaina aamupäivän sessio jäi kesken vaihdelaatikkovian takia. Bottas ehti lopulta ajaa vain kuusi kierrosta.

Lauantaina Mercedeksen asiakastallin Aston Martinin autoon ilmestyi samaan tapaan vaihdelaatikkovika. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsikin, että saksalaisyhtiöllä on tällä hetkellä luotettavuuteen liittyviä ongelmia.

Toinen ongelma liittyy Mercedeksen uuden W12-auton ajettavuuteen. Lauantaina aamupäivällä tallin brittikuski Lewis Hamilton ajautui ulos radalta, kun hän menetti autonsa hallinnan takapään pitoa vaativassa mutkassa.

– Täällä on nyt hieman tuulisimmat olosuhteet, mitä täällä normaalisti on kisojen aikaan. Mutta kyllä, auton yksi isoin ongelma liittyy takapäähän, suomalaiskuski Bottas myöntää avoimesti.

Bottas ei kierrellyt myöskään konkretian kohdalla.

– Se (takapää) on aika ärhäkkä ja armoton. Siihen päälle kun lisätään uudet renkaat, jotka tuntuvat hyvin herkiltä – yhtälö ei ole mitenkään helppo, Bottas avaa.

Mercedes on yrittänyt puuttua ongelmaan jo testien aikana.

– Olemme yrittäneet rauhoitella autoa ja saada sitä kautta lisää vauhtia.

Bottas ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Olen tuntenut jo nyt oloni luotettavaksi auton kanssa. Ja se on ajoittain aika nopea, suomalainen sanoo uudesta Mersun F1-tykistä.

Lue myös:

    Uusimmat