Valtteri Bottas antoi vihjauksen iskukyvystään – miten tämä näkyy alkavalla F1-kaudella?

Mercedeksen Valtteri Bottas tavoittelee maailmanmestaruutta kahden viikon päästä alkavalla F1-kaudella. Pystyykö hän päihittämään Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin? Bottas antoi talvitestien jälkeen vihiä siitä, että hän on pystynyt ottamaan kehitysaskeleita.

Viime kaudella Bottas oli käytännössä ainut, joka pystyi edes jotenkin haastamaan Hamiltonin mestaruustaistossa. Britin keskikauden vahva jakso oli kuitenkin liikaa.

Miten nyt? Löytääkö Bottas tasaisuutta ja pystyykö hän pistämään Hamiltonin aidosti lujille?

Talvitestien jälkeen Bottas oli vihjailevalla päällä.

– Oma ajo tuntuu todella hyvältä ja siihen on tullut selvästi kehitystä taas viime vuodesta – ihan monella osa-alueella, Bottas paukutti.

– Sen takia odotan kovasti kauden alkua.

Bottas antaa ensimmäiset näytteet iskukyvystään samassa paikassa, missä tämän kauden talvitestit järjestettiin. Eli Bahrainissa.

Mercedeksen osalta talvitestit alkoivat takkuillen, kun Bottaksen autoon iski vaihdelaatikkovika.

Lauantaina Bottas latasi pohja-ajan. Sunnuntaina suomalainen keräsi kasaan varsin mukavan kierrosmäärän (86).

– Teimme aika paljon säätömuutoksia ja auto tuntui koko ajan paremmalta ja paremmalta. Se loi hyvän fiiliksen. Saimme paljon dataa, mitä pitää nyt pystyä prosessoimaan ja kääntää se suorituskyvyn puolelle. Nyt seuraava viikko menee oikeastaan sen parissa.

– Sama omalla kohdalla. Aion katsoa tarkasti sen, mitä pystyn tekemään täällä paremmin kahden viikon päästä, Bottas miettii.

Lue myös:

    Uusimmat