Valtteri Bottaksen testit alkoivat katastrofilla – Mercedeksellä yhä mietittävää: "Ei voi sanoa, että olen täysin sinut auton kanssa"

Mercedeksen Valtteri Bottas päätti omalta osaltaan F1-talvitestit sunnuntaina aamupäivällä. Bottas ehti lopulta ajaa kaksi neljä tunnin sessiota. Kolmas tarjolla ollut nelituntinen meni pilalle teknisten vikojen takia. Bottaksen mukaan testit etenivät nousujohteisesti, mutta lopputulema jättää yhä kysymysmerkkejä ilmoille.

Bottas urakoi sunnuntaina aamupäivällä 86 kierrosta. Mercedeksen suomalaiskuski onnistui hieman kuromaan kiinni perjantaina menetettyjä kilometrejä kahden viimeisen ajopäivän aikana.

– Menipä nopeasti, Bottas naurahti viimeisen testipäivän keskellä, oman viimeisen vuoronsa jälkeen.

Bottaksen osalta testit alkoivat katastrofilla, kun hänen käyttämään Mercedekseen iski vaihdelaatikkovika heti perjantain ensimmäisen session alkuhetkillä. Bottas ehti lopulta ajaa vain kuusi kierrosta perjantain aikana.

– Onneksi saimme hyvin kilometrejä allemme lauantain ja sunnuntain aikana. Pystyimme vetämään kaikki testiohjelmat puhtaasti läpi. Sen takia jäi ihan hyvä fiilis. Menimme auton kanssa selkeästi eteenpäin – myös nyt viimeisen päivän aikana.

Silti Bottas myöntää, että Mercedeksen uusi W12-auto aiheuttaa yhä pohdintaa. Bottas myönsi jo toisen ajopäivän jälkeen, että uusi Mercedes on ”armoton”. Suurimmat huolet liittyvät auton takapään pitoon.

– Ei voi sanoa, että olisin vielä täysin sinut auton kanssa. Olemme kuitenkin menneet paljon eteenpäin säätöjen ja auton ymmärryksen suhteen, jotta se käyttäytyisi paremmin. Mutta vielä on paljon töitä jäljellä, suomalainen allekirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat