Valtteri Bottaksen uhkarohkealla tempulla raju hintalappu – F1-kuski sai karuja uutisia

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas yritti uhkarohkeaa temppua Abu Dhabin GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa perjantaina. Bottas haki pitkältä takamatkalta ohitusta Haas-kuljettaja Romain Grosjeanista. Lopputulos oli kolari.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas lähestyi Grosjeania Abu Dhabin toisella pitkällä takasuoralla. Mutkaan 11 tultaessa Bottas meni sisälle, kun taas Grosjean kääntyi mutkaan täysin normaalilla tavalla.

Käännöksen ja yhteentörmäyksen yhteydessä Bottaksen auton eturengas suorastaan työntyi Grosjeanin auton sisään.

Abu Dhabin GP:n tuomaristo antoi Bottakselle huomautuksen kolarista. Suomalaiskuski ei saanut täten lisärangaistuksia sunnuntain kisaan, johon hän joutuu lähtemään joka tapauksessa joukon takaa moottorivaihdoksen takia.

Kovia kokenut Grosjean kuuli harjoitusten jälkeen karuja uutisia. Ranskalaiskuljettaja oli saanut juuri Abu Dhabin viikolle uuden, päivitetyn lattian autoonsa, jota hänen tallikaverinsa Kevin Magnussen oli käyttänyt jo aiemmin. F1:ssä auton lattia on äärimmäisen tärkeässä osassa suorituskykyä ajatellen.

– Kevin kokeili tuota lattiaa Yhdysvalloissa ja hän ei pitänyt siitä hirveästi. Siihen tehtiin muutoksia ja nyt se asennettiin autooni. Pyrimme saamaan siitä kokemuksia tulevaa eli ensi vuotta varten. Se tuntuikin hyvältä ensimmäisissä harjoituksissa. Ajattelimme, että jatketaan tällä. Laitoimme muitakin uusia osia ja autossani oli ikään kuin kokonaan uusi päivityspaketti toisissa harjoituksissa. Ja niitä paketteja oli vain yksi, Grosjean naurahti epätoivoisena perjantain harjoitusten jälkeen.

– Nyt auto menee aivan uusiksi ja palaamme vanhaan päivityspakettiin. Tilanne ei ole mitenkään optimaalinen.

– Kerrankin kun kaikki näytti hyvältä, Grosjean murjaisi sarkastisesti, hymyn kera.

Haasin ranskalaiskuljettaja oli toisten harjoitusten seitsemänneksi nopein. Täten hän oli kärkitallien kuljettajien jälkeen "muun joukon" ykkönen.

Grosjeanin mukaan Bottas teki nopeasti eleen häntä kohtaan.

– Valtteri pyysi anteeksi. Hän teki virheen – tuollaista sattuu välillä. Hän jopa ehdotti, että hän voi lainata yhden lattiansa minulle. En ole varma, että istuuko se ihan meidän autoon! Grosjean naurahti. 

Lue myös:

    Uusimmat