Valtteri Bottaksen uhkaajalta mielenkiintoista puhetta: "Asiat voivat muuttua radikaalisti"

Valtteri Bottaksen Mercedes-paikkaa uhkaava Williamsin F1-kuski George Russell kertoo pitävänsä ovet auki kaikkiin suuntiin.

Russell on Mercedeksen suojatti ja sanoo olevansa Mercedekselle tällä hetkellä lojaali. Mutta:

– Haluan aina pitää avoimet suhteet kaikkien kanssa oikeasti. En koskaan halua sulkea mitään ovia, ja jos joku pyytää keskustelua, en koskaan sanoisi ei, Russell valotti F1 Nation -podcastissa.

– Et koskaan tiedä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, ja asiat voivat muuttua aika radikaalisti, Russell myös totesi.

– Sinun täytyy katsoa vain Stefanoa (Domenicali). Hän oli tallipäällikkö Ferrarilla ja nyt hän on formula ykkösten toimitusjohtaja. Arvelen, että ehkä 10 vuotta sitten ette olisi ennustaneet sitä.

Mercedes on jo julkistanut seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kaksivuotisen jatkon tiimissä, mutta toisen ensi kauden kuljettajapaikan talli ratkoo Bottaksen ja Russellin välillä. Mercedekselle vuodeksi 2017 siirtyneen Bottaksen tulevaisuudella on spekuloitu aiemminkin, mutta toistaiseksi suomalainen on saanut jatkaa tallissa joka vuosi. Nyt huhut ovat kuitenkin vahvasti viemässä brittikuski Russellia hänen paikalleen ensi vuodeksi.

Huhut ovat kuitenkin F1:ssä usein aiemminkin olleet pelkästään huhuja. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on aiemmin tänä kesänä linjaillut, että Bottaksen kohtalo on hänen omissa käsissään ja kyse on vain auton ajamisesta kovaa.

Russell totesi tilanteessa F1:ssä yleisesti, että koskaan ei saa antaa periksi.

– Formula ykkösissä on ainutlaatuista se, että tarjolla on vain 20 kisakuskin paikkaa. Jos tasosi alkaa laskea, tuloksia ei tule ja menetät paikkasi, ei ole takeita, että saat sen takaisin.

Russell huomautti, että jalkapallossa voit joutua huonojen otteiden myötä penkille joksikin aikaa, mutta voit osoittaa tasosi jälleen harjoituksissa. Tenniksessä voit valahtaa alaspäin rankingissa, mutta voit jälleen aurata tietäsi ylöspäin.

– Jos olet formula ykkösissä maailman 25:s, sinulla ei ole töitä.

Lue myös:

    Uusimmat