Valtteri Bottaksen paikkaa kärkkyvä F1-kuski kertoo vahvasta suhteestaan Mercedekseen: "Jotkut voivat ajatella mitä haluavat"

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela kommentoi Valtteri Bottaksen alkukautta MTV Uutiset Livessä.

Mercedeksen kuskiakatemian kultakimpale George Russell uskoi jo viime vuonna olleensa valmis ottamaan Valtteri Bottaksen paikan kärkitiimissä. Brittikuski myöntää kuitenkin, että Lewis Hamiltonin haastaminen olisi ollut kova paikka.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Russell, 22, nousi GP3- ja F2-luokkien mestaruuksiensa jälkeen F1-sarjaan viime kaudella Williamsin kuskina. Hänelle tehtiin kolmivuotinen sopimus, joka jatkuu vielä kauden 2021.

Monissa spekulaatioissa Russell oli varteenotettava ehdokas Valtteri Bottaksen tilalle Mercedeksen tehdastiimiin jo ensi kaudeksi, mutta osapuolet päättivät pitää hänet Williamsilla ainakin yhden vuoden ajan.

Russell on hyväksynyt Mercedes-pomo Toto Wolffin päätöksen, vaikka kokeekin olevansa jo valmis isompiin tehtäviin. Kaksikko piti viime viikolla pitkän etäpalaverin, jossa asiat käytiin perusteellisesti läpi.

– Mikään ei ole muuttunut. Ei ole mitään katkeruutta tai pahaa mieltä kenenkään puolelta. Olen täysin sitoutunut Williamsiin ja haluan jatkaa parasta mahdollista työtä siellä, Russell kertoo suhteestaan Mercedekseen Beyond the Grid -podcastissa.

– Olen mielestäni valmis. Varmaankin jokainen kuski luottaa itseensä. Olen mielestäni valmis ottamaan sen askeleen. Lewis on ehkä kaikkien aikojen paras kuski, ja minä ajaisin mielelläni hänen rinnallaan ja oppisin niin paljon kuin pystyn.

– Minulla on täysi luotto siihen, että Mercedes tukee minua täysin. He ovat tehneet sen selväksi ensimmäisestä päivästä lähtien. Jotkut voivat ajatella viimeaikaisista päätöksistä, mitä haluavat, mutta mikään ei ole muuttunut minun suhteessani Totoon tai muuhun Mercedeksen väkeen, Russell vakuuttaa.

Hamilton olisi ollut liian raaka vertailukohta

Williams on jumiutunut viime vuosina F1-sarjan häntäpäähän, joten Russellin tasosta on vaikea antaa tarkkaa arviota. Viime kaudella hän tosin kukisti tallikaverinsa Robert Kubican jokaisessa aika-ajossa. Nyt hän vei Williamsin pitkästä aikaa läpi toiseen aika-ajon osioon Unkarissa.

Russell on jo pitkään luottanut omien taitojensa riittävän, mutta aina taaksepäin katsoessa on ollut nähtävissä kehitystä.

– Olin jo GP3-kuskina sitä mieltä, että olen valmis F1-paikkaan. Sitten kun ajoin F2-vuoteni, ajattelin, etten itse asiassa ollutkaan valmis, Russell myöntää.

– Jokaisen vuoden jälkeen tajuat, että olet paljon parempi kuski silloin kuin vuotta aiemmin. Minusta tuntuu, että olen parempi kuski kuin vuosi sitten tähän aikaan, ja varmasti ajattelen samoin ensi vuonna.

Siksi siirtyminen Mercedekselle liian varhain olisi voinut olla vaikea tehtävä. Vertailukohta seitsemättä mestaruuttaan jahtaavaan Lewis Hamiltoniin olisi ollut raaka.

– Samaan talliin laittaminen yhden kaikkien aikojen kuskin kanssa, joka on ollut Mercedeksellä seitsemän vuotta saman tiimin, auton ja insinöörien kanssa, olisi ollut aika kova paikka.

– Minulla on tietysti itseluottamusta, ja kuka tietää, miten se olisi mennyt, mutta toivottavasti tulevaisuudessa voin sanoa, että se tapahtui hyvästä syystä, Russell pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat