Valtteri Bottas teki paljastuksen sopimusneuvotteluistaan – suora kysymys Toto Wolffilta ratkaisi kaiken: "Sen jälkeen oli hyvin helppoa"

Valtteri Bottas kertoo F1:n julkaisemassa Beyond the Grid -podcastissa uusia yksityiskohtia siitä, minkälaisten neuvotteluiden päätteeksi hän ja Toto Wolff tulivat yhdessä siihen lopputulokseen, ettei kaksikon yhteistyö jatkuisi enää ensi kaudella.

Bottaksen siirrosta Alfa Romeolle alkoi olla huhuja elo-syyskuun vaihteessa. Sitten syyskuun alussa ajetun Hollannin GP:n jälkeen Alfa Romeo tiedotti tehneensä sopimuksen Bottaksen kanssa.

Koska tallipaikkoja ei ollut ensi kaudeksi vapaana kovinkaan montaa, Bottas oli varmasti tehnyt jonkinlaisia tunnusteluja muiden tallien suuntaan jo aiemmin. Kesän aikana edessä oli Mercedeksellä keskustelu siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Julkisuudessa Mercedes-kasvatti George Russellia pidettiin vahvimpana ehdokkaana Lewis Hamiltonin rinnalle jo kauan ennen tätä, ja Bottaksellekin kupletin juoni oli melko selkeä.

– Olimme samaa mieltä asioista. Se ei mennyt niin, että hän vain kertoi minulle, Bottas kertoo podcastin juontajan Tom Clarksonin kysyessä, miten Toto Wolff kertoi tallin päätöksestä palkata Russell ensi kaudeksi.

– Olin jo itse päättänyt, että jos en saa Mercedekseltä vähintään kaksivuotista sopimusta, aion ehdottomasti etsiä jotain uutta. Esitin Totolle yksinkertaisen kysymyksen: voitko tarjota minulle kaksi vuotta tai enemmän? Hän sanoi, ettei hän voisi tehdä niin siinä hetkessä. Sen jälkeen kaikki oli hyvin helppoa ja oli luontevaa hankkia George autoon, koska hän on ollut osa tallia jo pitkään.

Bottas vakuuttaa, ettei hänelle jäänyt tallin päätökseen liittyen mitään hampaankoloon.

– George on uutta sukupolvea, ja niin tämä laji kehittyy. Mercedeksellä on nuorten kuljettajien ohjelma, ja George on ollut osa sitä jo pitkään. He eivät halunneet hukata mahdollisuutta. Minun puolestani kaikki on ok. Olen tyytyväinen.

Bottas ei koe, että hänen tarvitsisi antaa Russellille mitään neuvoja, mutta kysyttäessä hän sellaisen toki antaa.

– Anna itsellesi aikaa. Älä ajattele liian lyhyellä tähtäimellä, koska tässä lajissa on aina paljon opittavaa. Ota askel kerrallaan.

– Hän on lahjakas kuljettaja, hänellä on mahtava tiimi tukenaan, ja hänellä on rinnallaan Lewis, jolta hän voi oppia. Ehkä se virhe, minkä tein itse, oli se, että olin liian kova itseäni kohtaan alussa. Hän pärjää kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat