Huhut Mercedeksen sopimusjulkistuksesta käyvät kuumina – George Russellilta yksiselitteinen tyrmäys pitkään velloneelle väitteelle

F1-mediassa on elänyt viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana sitkeänä huhu, jonka mukaan Mercedes julkistaisi brittikuski George Russellin sopimuksen tulevana viikonloppuna Silverstonessa ajettavan Britannian GP:n yhteydessä. Tämä tietäisi Valtteri Bottakselle viisivuotisen Mercedes-taipaleen päättymistä ja uuden työnantajan etsimistä.

Huhut Russellin sopimuksen julkistamisesta Silverstonessa alkoivat käydä vielä entistäkin kuumempina sen jälkeen, kun Mercedes julkisti puolitoista viikkoa sitten Lewis Hamiltonin kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Russell itse kuitenkin tyrmää paitsi Mercedes-sopimuksen olemassaolon myös sen, että sopimus julkistettaisiin vielä tämän viikon aikana.

– Tein Mercedeksen kanssa sopimuksen viisi tai kuusi vuotta sitten, se on täysin totta. Kuten kaikki tietävät, he katsovat perääni. Mutta voin kertoa, että ensi vuotta ajatellen ei ole sovittu mitään eikä Silverstonessa julkisteta yhtään mitään, Russell sanoi F1 Nation -podcastissa Racingnews365-sivuston mukaan.

Mercedeksen junioriakatemian kasvattama Russell, 23, ajaa F1-sarjassa kolmatta vuotta Williamsilla.

C Moren asiantuntija Toni Vilander on vakaasti sitä mieltä, ettei Mercedeksellä ole mitään kiirettä lyödä lukkoon toista kuljettajaansa.

– Russell on osa Mercedeksen ohjelmaa. Jos hänet halutaan nostaa Mercedekselle, se voidaan tehdä yhtä lailla kauden lopussa. En usko, että Russell allekirjoittaa kovin mielellään heti Williams-sopimusta, vaan kyllä hän katsoo tämän kortin.

– Eikä sekään ole hyvä, että Valtterille ilmoitettaisiin näin aikaisessa vaiheessa, että hän ei jatka. Sebastian Vettel oli viime kaudella ihan fiasko Ferrarilla, kun heti kauden alussa ilmoitettiin, että jatkoa ei ole tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat