Valtteri Bottaksen Mercedes palasi valtaistuimelle – Toto Wolff löysi syyn F1-kärkitaiston käänteelle

F1:ssä Mercedes ja Red Bull käyvät tällä hetkellä kissa ja hiiri -leikkiä kärkitaistossa. Red Bull hurmasi vielä Bahrainissa ja Italian Imolassa. Nyt Mercedes valtasi kärkiruudut Portugalissa. Mutta onko Mercedes mennyt taas Red Bullin edelle? Ei välttämättä, jos on uskominen saksalaistallin pomoon Toto Wolffiin.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi paalulle Portugalin GP:n aika-ajossa lauantaina. Bottas päihitti paalutaistossa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin seitsemän tuhannesosan erolla.

Red Bullin Max Verstappen jäi kolmanneksi lähes neljän kymmenyksen erolla (+0,398). Verstappen olisi voinut horjuttaa asetelmia, mikäli hän olisi pysynyt rataviivojen sisällä kolmannen osion ensimmäisellä aikakierroksellaan.

Mutta onko Mercedes noussut taas F1:n nopeimmaksi talliksi?

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan iso kuva hämärtyy nyt Portugalissa – haastavien olosuhteiden keskellä.

– En tiedä, että onko Red Bull herkempi tuulelle vai mitä. Siihen saattaa takertua ja yhtäkkiä häviää kymmenyksen tai puolitoista yhden mutkan aikana, Wolff pohdiskeli ServusTV:lle.

Mercedeksen lähtöasetelmat näyttävät nyt erittäin hyviltä sunnuntain kisaa ajatellen.

– Olemme olleet vahvoja pidemmissä vedoissa. Mutta tuuli saattaa näyttää omaa osuuttaan myös kisassa, Wolff mietti tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat