Valtteri Bottas pisteli paalulle! Lewis Hamilton taipui äärimmäisen niukasti

Portugalissa, Portimãon radalla ajettiin lauantaina F1-kauden kolmannet aika-ajot.

Paalupaikan nappasi Valtteri Bottas ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Mercedes-kaksikon ero oli 0,007 sekuntia Bottaksen hyväksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Mercedes sai molemmat autonsa eturiviin.

Red Bullin Max Verstappen oli kolmas. Hän hävisi paalupaikan 0,398 sekunnilla. Verstappen teki kolmannessa osiossa nopeimman kierrosajan, mutta se hylättiin hänen ylitettyään ratarajat nelosmutkan ulostulossa. Sergio Pérez lunasti tallikaverinsa rinnalta neljännen ruudun.

Aika-ajojen nopein kierrosaika oli Hamiltonin toisessa osiossa keskikovilla renkailla kellottama 1:17,968, joka oli lähes 0,4 sekuntia nopeampi kuin Bottaksen pehmeillä renkailla kellottama paalupaikka-aika 1:18,348.

Rengasvalinnat olivat aika-ajoissa sikäli mielenkiintoisia, että Hamilton ja Bottas lähtivät viimeisen osion viimeiseen vetoon keskikovilla renkailla, kun samaan aikaan Verstappen ja Pérez olivat radalla pehmeillä renkailla.

Kärkikymmeniköstä Mercedekset, Red Bullit ja Ferrarin Charles Leclerc aloittaa huomisen kilpailun keskikovalla renkaalla. Viisi muuta kuljettajaa aloittavat pehmeällä renkaalla.

Kimi Räikkönen starttaa sunnuntaina 15. lähtöruudusta. Alfa Romeo sai Bahrainin GP:n tavoin molemmat autot toiseen aika-ajo-osioon. Antonio Giovinazzi oli 0,596 sekuntia Räikköstä nopeampi ja sijoittui 12:nneksi.

Portugalin GP:n aika-ajot:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero: