Valtteri Bottakselta pysäyttävä kuvaus Ferrarin vahvuudesta – "Se on aika paljon"

Ferrari-kuskit Charles Leclerc ja Sebastian Vettel vastasivat perjantain F1-harjoitusten nopeimmista ajoista Kanadan Montrealissa. Punaisten orien suoravauhtiin kiinnitti huomionsa myös päivän kolmanneksi nopeinta kyytiä pitänyt Mercedeksen Valtteri Bottas.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perjantain avaustreeneissä Bottas oli Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen toinen, ja toisissa harjoituksissa hän ylsi Ferrarien jälkeen kolmanneksi. Nopeimman ajan kellottanut Leclerc oli Bottasta 0,134 sekuntia rivakampi.

– Minkä takia Ferrari oli toisissa harjoituksissa nopeampia: he selkeästi paransivat omaa menoaan huikeasti ekoista toisiin harjoituksiin. Sama juttu kuin aikaisemmin, Bottas alusti C Morelle.

Ferrarin suoranopeus on tiedetty vahvaksi, mutta Kanadan radalla ero MM-sarjaa dominoineeseen Mercedekseenkin on hurja.

– Suorilla he ovat meitä varmaan puoli sekkaa nopeampia tällä radalla. Se on aika paljon. Mutkissa me kuitenkin otamme heitä kiinni. Yleensä se ero aika-ajoissa onneksi vähän pienenee. Sen takia uskon, että meillä on hyvät mahkut vielä, Bottas sanoi ennakoiden herkullista aika-ajotaistoa.

Montrealissa pito paranee viikonlopun edetessä huomattavasti. Perjantain aikana Bottas pystyi parantamaan aikaansa avausharjoitusten 1.12,914:stä tuntuvasti toisten harjoitusten 1.12,311:een.

– Tehtiin toisiin harjoituksiin aika paljon itse asiassa mekaanisia muutoksia auton kanssa. Se muuttui vähän vaikeammaksi ajaa, mutta uskon, että se oli vähän nopeampi, Bottas kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat