Valtiovarainministeri vakuuttelee Kreikan pyrkivän pysymään eurossa

Valtiovarainministeri Gianis Varoufakis sanoo rahoittajien asettavan Kreikalle ehtoja, jotka pistävät maan mahdottomaan tilanteeseen.  

Hän sanoo vastustavansa yritysveron nostoa, mutta myös hotelliveron kiristystä sekä köyhyysrajan alapuolella sinnittelevien ihmisten eläkkeiden leikkaamista.  

– Nämä asiat pistävät minut ja hallitukseni mahdottomaan asemaan, jossa joudumme tekemään valintoja todella raskaiden ja vaikeiden vaihtoehtojen välillä, Varoufakis sanoi Irlannin yleisradioyhtiön RTE:n haastattelussa.  

Hän vakuutti silti, että maa yrittää tosissaan pysytellä eurossa. Hänen mukaansa Kreikka ei silti tule hyväksymään mahdotonta ratkaisua.  

Saksan EU-komissaari Günther Oettinger sanoi aiemmin, että Kreikan ero eurosta on väistämätön, jos neuvotteluissa ei päästä ratkaisuun määräaikaan, eli kuun loppuun mennessä.  

– Kreikan euroero ei ole päämäärämme, mutta sitä ei voida välttää, jos ratkaisua ei saada viiden päivän kuluessa, Oettinger sanoi.  

Sekä Euroopan että Aasian pörsseissä on ollut alavireistä Kreikan tilanteen odotetun ratkaisuviikonlopun alla. Helsingissä OMXH-indeksi pysytteli aamupäivällä noin puolen prosentin miinuksella.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja