Mainos

Valtionsyyttäjä ei hae muutosta Konginkangas-tuomioon

Juttu saattaa silti päätyä hovioikeuteen, sillä muutamat uhrien omaiset ja onnettomuusrekan kuljettaja ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä

Valtionsyyttäjä tyytyy Konginkankaan jutun tuomioon. Valtionsyyttäjä Mika Illman ei aio hakea muutosta, koska käräjäoikeuden tuomio on hyvin perusteltu eikä hän usko sen muuttumiseen hovioikeudessa.

Juttu saattaa silti päätyä hovioikeuteen, sillä muutamat uhrien omaiset ja onnettomuusrekan kuljettaja ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Äänekosken käräjäoikeuden ratkaisuun. Heillä on näin ollen mahdollisuus vielä valittaa tuomiosta.

Eiliseen mennessä kaksi omaisten asianajajaa oli ilmoittanut tyytymättömyytensä. Toisessa ilmoituksessa on useita valittajia.

Osa omaisista perää edelleen korvauksia kuolemantapausten ja loukkaantumisten aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä. Koska käräjäoikeus katsoi, että rekankuljettaja ei aiheuttanut onnettomuutta tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta, edellytys korvauksiin ei täyttynyt.

Käräjäoikeudelle esitettiin 42 korvausvaatimusta. Summat vaihtelivat 3000 eurosta 50 000 euroon. Yhteissumma nousi noin 900 000 euroon. Jutussa on asianomistajia yhteensä 97.

Valitusten määräaika umpeutuu tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.