Alivaltiosihteeri Lankinen MTV Uutisille: "Mielestäni pääministerin aamiais- ja lounaskustannukset ovat hyvin kohtuullisia"

0:27
Näin alivaltiosihteeri Timo Lankinen kommentoi aamiaiskohua Kymmenen uutisissa.

Valtioneuvoston alivaltiosihteeri Timo Lankinen pitää pääministeri Sanna Marinin (sd.) saamaa 845 euron kuukausittaista ateriaetua kohtuullisena. Ohjeistuksiin saattaa kuitenkin tulla täsmennyksiä, kun verottaja ilmoittaa kantansa asiaan.

– Mielestäni pääministerin aamiais- ja lounaskustannukset ovat hyvin kohtuullisia, sanoo Timo Lankinen MTV Uutisten haastattelussa.

Lankisen mukaan Marinin hyödyntämät edut poikkeavat aiempien ministerien tasosta siksi, että Marin on asunut Kesärannassa pidempään kuin edeltäjänsä.

– Sitä kautta nämä kustannuksetkin ovat erilaisia.

Lankinen huomauttaa, ettei lain tulkinta ole muuttunut miksikään: kun pääministeri asuu virka-asunnollaan, hänelle kuuluvat myös ruokailupalvelut.

– Se on vahvistettu vuoden 2010 ohjeessa. Kun Rinteen hallitus aloitti, täsmensimme Valtioneuvoston kanslian ohjeita sillä tavalla, että ateriapalveluun kuuluu aamiaistarvikkeet ja kylmät lounastarjoilut.

Valtioneuvoston kanslia on tänään 31. toukokuuta lähettänyt Verohallinnolle lausuntopyynnön pääministerin virka-asunnon palveluiden veronalaisuudesta.

– En lähde sitä nyt ennakoimaan. Katsotaan minkälaisen kannan verottaja tässä esittää, kun tämä meidän tulkintamme on kyseenalaistettu.

– Ehkä tulkinnanvaraisuus tulee siitä, kuuluuko se ministeripalkkolain mukaisiin palveluihin vai ei ja meidän tulkintamme on koko ajan ollut, että kuuluu. Mielestäni kohtuulliset kustannukset on voitu korvata pääministerille valtion varoista.

Muutoksia lain tulkintaan saattaa tulla, mikäli verottajan kanta osoittautuu erilaiseksi.

– Jos verottajan kanta on jotekin toisenlainen kuin meidän tulkintamme, niin se johtaa meillä ohjeiden muuttamiseen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja