Mainos

Valtion puolustusvälineteollisuutta yhdistetään

Suomalaista puolustusvälineteollisuutta yhdistetään. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi tänään suunnitelman, jonka mukaan maahan muodostetaan uusi puolustusvälinekonserni.

Kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalle perustetaan uusi valtion täysin omistama yhtiö. Yrityksen nimenä on Puolustusväline Oy. Uuteen konserniin siirretään valtion määräysvallassa olevat puolustusvälineteollisuutta harjoittavat yhtiöt. Edellytyksenä on, että eduskunta antaa siihen suostumuksensa.

Siirrettäviä yhtiöitä ovat nykytiedolla Lapua Oy, Vammas Oy ja Finavitec Oy. Lisäksi neuvotteluja käydään Vihtavuori Oy:n enemmistöomistuksen siirtymisestä valtiolle. Uuden puolustusvälinekonsernin perustamisella tavoitellaan tilannetta, joka vahvistaisi Suomen puolustusvälineteollisuuden markkina- ja kilpailuasemaa sekä loisi aiempaa parempia edellytyksiä liiketoiminnan kehittämiselle.

Kauppa- ja teollisuusministeriöstä kerrotaan, että uuteen konserniin siirrettävien yhtiöiden toimintaan ja henkilöstön asemaan ei tällä järjestelyllä ole välitöntä vaikutusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.