Valtaosa puoluejohtajista kannattaa koronapassin jatkamista – Sanna Marinin mukaan muutoksia tarvitaan: "Jos tulee muitakin muunnoksia kuin omikron"

Näin päättäjät näkevät koronapassin tulevaisuuden – Marin:"Keskustelimme siitä, olisiko tätä syytä viedä rokotepassin suuntaan" 2:14
Näin koronapassin tulevaisuudesta äänestettiin aluevaalitentissä.

Koronapassi on jäänyt taka-alalle omikronmuunnoksen vyöryessä Suomeen. Passi on ollut pois käytöstä Suomessa, mutta millaisena päättäjät näkevät sen tulevaisuuden?

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kyseenalaisti koronapassin toimivuuden viime lauantaina MTV Uutisextran haastattelussa. Salminen pohti tarvitaanko sitä enää ollenkaan, jos passi ei estä tartuntojen leviämistä.

MTV Uutisten aluevaalitentissä yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat pohtivat koronapassin tulevaisuutta.

Tentissä kohtaavat Sanna Marin (sd.), Annika Saarikko (kesk.), Petteri Orpo (kok.), Riikka Purra (ps.), Iiris Suomela (vihr.), Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Anna-Maja Henriksson (r.) ja Harry Harkimo (liik.).

Kysymys tentissä kuului: vieläkö koronapassille on tarvetta?

Yhdeksästä puheenjohtajasta vain kaksi ei nähnyt koronapassille minkäänlaista käyttöä jatkossa.

  • Katso yllä olevalta videolta, miten päättäjät äänestivät käsiäänestyksessä.

Pääministeri Sanna Marin näkee, että koronapassille on vielä käyttöä. Koronapassiin liittyvää lakikokonaisuutta on kuitenkin tarkoitus muuttaa.

– Meidän on syytä valmistella passilainsäädäntöä itsenäiseksi rajoitustoimenpiteeksi sen vartalta, että tulee muitakin muunnoksia kuin tämä omikron, Marin avaa.

Marin nosti myös esiin mahdollisuuden, että koronapassi muunnettaisiin rokotepassiksi. 

– On mahdollista, että tähän liittyy paljon juridisia ongelmia ja tämä kokonaisuus pitää vielä huolellisesti selvittää, Marin sanoo.

Näin päättäjät näkevät koronapassin tulevaisuuden – käsiäänestys aluevaalitentissä 4:53
Tästä voit katsoa koko koronapassikeskustelun.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tänään ja varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Aluevaaliviikko huipentuu tulosiltaan, joka lähetetään vaalisunnuntaina mtv-palvelussa kello 19 alkaen. 


Lue myös:

    Uusimmat