Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Pääministeri Marin kiihtyi MTV:n aluevaalitentissä: Kokoomus ei ole tehnyt yhtään mitään ongelmien ratkaisemiseksi ja arvostelee nyt hallitusta

Sanna Marin antaa kovaa palautetta Petteri Orpolle kokoomuksen linjasta hoitotakuusta ja yksityisistä hoidontarjoajista 3:02
Sanna Marin antaa kovaa kritiikkiä Petteri Orpolle kokoomuksen linjasta hoitotakuusta ja yksityisistä hoidontarjoajista – katso puheenvuorot tästä.

Oppositiopuolueen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja pääministeri Sanna Marin ottivat yhteen MTV Uutisten vaalitentissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli MTV Uutisten vaalitentissä hallitusta siitä, että hallitus on säätänyt lain hoitotakuusta, muttei Orpon mukaan ole tehnyt tarpeeksi sen toteutumiseksi.

Sote-uudistuksen yhtenä pilarina on seitsemän päivän hoitoonpääsytakuu, joka ei toteudu tällä hetkellä varsinkaan julkisella puolella.

– Hallituksen ongelma on se, että se tekee jonkun lain ja sanoo, että asia on hoidettu, mutta ihmiset on edelleen jonossa, Orpo sivaltaa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiihtyi tentissä Orpon kommentista.

– Kokoomus tässä vaan luettelee ongelmia. Mitä te olette tehneet näiden asioiden kuntoon laittamiseksi? Ette yhtään mitään, Marin lataa.

– Ja nyt te arvostelette hallitusta siitä, että me annoimme hoitajamitoituksen ja hoitotakuun. Siitä, että me aidosti yritämme parantaa ihmisten palveluita ja että hoitoon pääsee myös ajoissa.

Marinin mukaan myös koko keskustelu siitä, ”onko julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin palveluntuottajia” on turha, sillä kaikkia tarvitaan myös tulevaisuudessa.

– Järjestäjänä on julkinen, mutta kyllä näitä palveluita tuottavat sekä järjestöt että yksityiset että julkinen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat