Vältä tyypilliset pukeutumismokat – näillä vinkeillä puhkeat kukkaan: "Pistä päälle sitä..."

Vältä hutiostokset verkkokaupassa – vinkit kestävään pukeutumiseen 2:24
Miten välttää hutiostokset verkkokaupassa? Katso yllä olevalta videolta Nymanin ja Blomin vinkit.

Miten välttää tyypilliset pukeutumismokat ja valita itseään imartelevimmat vaatteet? Uutisaamussa vierailleet tyyliasiantuntijat antoivat vinkkinsä.

Mustaan verhoutuminen, itsensä piilottelu ja pienentäminen – siinä ovat suomalaisten tyypillisimmät pukeutumismokat.

Näin tiivistää ihanuusvalmentaja ja kirjailija Sohvi Nyman, jonka yhdessä yrittäjä Roosa Blomin kanssa kirjoittama kirja Olet ihana – korosta parhaita puoliasi on juuri ilmestynyt.

– Täällä on maa täynnä ihania ihmisiä. Kaikilla on lupa näkyä ja säteillä, Nyman sanoo.

Ihanuusvalmentajana hän pyrkii auttamaan ihmisiä löytämään oman ihanuutensa ja sisäisen voimansa. Niiden vapautuessa ihminen puhkeaa kukkaan juuri sellaisena kuin on. Kukkaan puhkeamista edesauttaa oman tyylin löytäminen.

Miten välttää hutiostokset verkkokaupassa? Katso yllä olevalta videolta Nymanin ja Blomin vinkit kestävään pukeutumiseen.

Näin löydät oman tyylisi

Tyylijahdissa ei kannata hätiköidä – prosessi voi kestää vuosia ja tyyli saattaa ajan saatossa muuttua. Olennaista on kuunnella itseään ja pukeutumisen nostattamia tunteita.

– Mehän otetaan kaikki vaikutteita omaan tyyliin somesta, kaduilta ja muualta. Ehkä se, että oppii löytämään ne vaatteet, mitkä päällään tuntee itsensä hyväksi ja tulee aidosti hyvä olo, Blom sanoo hyväksi vinkiksi.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Sovituskopissa itseltään voi kysyä, miltä itsestä vaatteessa tuntuu. Jos olo on alkuunkaan epämukava, kannattaa vaate jättää kauppaan. Toimivin vaatekaappi koostuu asuista, jotka yllään tuntee olonsa ihanaksi. Ne ovat todellisia luottovaatteita.

– Hurjan usein muotialan ammattilaiset sanovat, että pitää olla musta jakku, musta kotelomekko ja kauluspaita. Me olemme sitä mieltä, että ei tarvitse olla. Ota oma tyyli ja oma elämä huomioon ja pistä päälle sitä, missä viihdyt ja tunnet itsesi ihanaksi, Nyman sanoo.

Oma vartalotyyppi ja parhaat värit

Rekissä tai mallinuken yllä vaate saattaa näyttää erilaiselta kuin päälle puettuna.

Oman vartalotyypin tunnistaminen auttaa löytämään kroppaansa imartelevimmat vaatteet. Vartalotyypin voi selvittää vertaamalla hartioiden, vyötärön ja lantion suhdetta toisiinsa. Sen sijaan, että voivottelisi ja piilottelisi vartalonsa "virheitä", kannattaa korostaa parhaita puoliaan.

– Jos vartalo on suora, hae suoria vaatteita. Jos kurvikas, etsi kurvikkaita vaatteita, Nyman vinkkaa.

Itseään imartelevimmat värit voi puolestaan löytää tutkailemalla ihonsa pohjasävyä – sen paljastaa esimerkiksi simppeli rannetesti. Viileät sävyt sopivat heille, joiden iho on sinipohjainen. Jos ihon pohjasävy on kellertävä, kannattaa suosia lämpimiä sävyjä. Mikäli valinta tuottaa vaikeuksia, kannattaa seuraavaksi suunnata katse silmien ja hiusten väriin.

Mutta vaikka jokin vaate sopisi ihmiselle teoreettisesti, ei se välttämättä tunnu omalta. Pukeutumisessa tärkeintä olisikin kuunnella omia tuntemuksiaan. Hyvästä fiiliksestä kumpuava itsevarmuus on pettämätön tyyli.

Katso koko haastattelu videolta.

Vältä yleiset pukeutumismokat – näin löydät oman tyylisi 8:16

Lue myös:

    Uusimmat