Valppaat hevoset pelastivat vasikan hengen – ennenaikaisesti syntynyt pienokainen selvisi ennusteista huolimatta: "Se uskoo olevansa koiranpentu"

Ennenaikaisesti syntyneen vasikan henki pelastui valppaiden hevosten ansiosta Nebraskassa, Yhdysvalloissa. 

Marraskuun lopulla paikallinen maatilallinen Kevin Lewis oli aloittamassa tavallisia aamutoimiaan. Hän nousi ylös, laski lehmät ja lähti katsomaan hevosia.

Saapuessaan hevosten ulkoaitauksen luo hän huomasi, ettei kaikki ole normaalisti.

– Sunday oli puron luona, näytti siltä että [se] vain nuoli maata, ja tämä vain sekoili juosten ympäriinsä hirnuen, Lewis sanoi CNN:lle viittoen hevoseen aitauksessa.

Kun Lewis tuli lähemmäs, hän huomasi hevosen nuolevan pientä, maassa makaavaa eläintä.

– Silloin hyppäsin aidan yli, nappasin vasikan syliini ja vein sen navettaan, jossa oli lämmitin, Lewis kuvailee.

Vasikka oli paleltunut lähes kuoliaaksi

CBS News kertoo, että rodultaan ylämaankarjaan kuuluva vasikka oli syntynyt kuukautta liian aikaisin, ja se oli paleltunut lähes kuoliaaksi.

Hän kertoi vasikasta naapurilleen, joka on kokenut karjatilallinen. Hän arvioi vasikalla olevan neljä tuntia elinaikaa, kun näki sen ensimmäisen kerran.

Pieni lehmävasikka osoittautui kuitenkin odotettua sisukkaammaksi, sillä se selvisi pulloruokinnalla Lewisin perheen hoivattavana. Tällä hetkellä sen paino on jo kaksinkertaistunut marraskuisesta.

Lewis ei kuitenkaan usko, että se on täysin normaali vasikka.

– En usko, että se vielä ymmärtää olevansa lehmä. Luulen, että se uskoo olevansa koiranpentu. Ehkä sitten kun se on liian iso ajelemaan kanssani rekalla, se menee hengailemaan isojen lehmien kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja