Valokuvaajan kannanotto tekee historiaa: Kuva imettävistä sotilaista leviää Facebookissa

Kuva imettävistä sotilaista leviää sosiaalisessa mediassa. Alunperin Fort Bliss -tukikohdan hoitohuonetta varten otetusta kuvasta on tullut nopeasti kannanotto imetyksen puolesta. 

Aikaisemmin Yhdysvaltain ilmavoimissa työskennellyt valokuvaaja Tara Ruby kuvasi sotilaita imettämässä lapsiaan.

Alunperin kuva otettiin Fort Bliss -tukikohdan hoitohuonetta varten, mutta siitä tuli nopeasti myös kannanotto imetyksen puolesta, kun Facebook-poisti kuvan paitsi Rubyn yrityksen Facebook-sivuilta myös kaikkien kuvan jakaneiden sivuilta. 

Hashtagilla #normalizebreastfeeding varustettu kuva on levinnyt sosiaalisessa mediassa tehokkaasti sen jälkeen, kun Ruby lisäsi sen uudestaan Facebook-sivuilleen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

"Mahtavaa, että armeija tukee äitiyttä"

Omakohtaisesta kokemuksesta Ruby tietää, miten hankalaa sotilasuran ja äitiyden yhdistäminen voi olla. Vuosina 1997–2001 Ruby oli itse imettävä äiti ja työskenteli Yhdysvaltain ilmavoimissa. Työaikana hänen täytyi pumpata maitoa pois rinnoistaan ja sitä varten hän sulkeutui esimerkiksi vessaan tai tyhjään toimistohuoneeseen, sillä muuta tilaa ei ollut tarjolla.

Siksi hän oli innoissaan kuullessaan että yksi Yhdysvaltain armeijan tukikohdista, Fort Bliss, oli lisännyt tiloihinsa hoitohuoneen. Ruby halusi osoittaa tukensa projektille ja pyysi lupaa valokuvatakseen kuvia hoitohuoneen seinille. 

– Mielestäni on mahtavaa, että armeija tukee äitiyttä tällä tavalla. Uralla voi tulla hetki, jolloin sinun on valittava työn ja äitiyden väliltä. Tällainen kuva auttaa äitejä ymmärtämään, ettei sinun tarvitse välttämättä tehdä sitä valintaa, Ruby toteaa CNN-kanavan nettisivuilla

Kiitosten lisäksi kuva on kerännyt myös kritiikkiä: osa yleisöstä on kyseenalaistanut virkapuvuissa imettävien sotilaiden ammatillisuuden. Rubyn mukaan kuvaa kritisoineet eivät ymmärrä kuvan tarkoitusta: armeija ottaa askelia osoittaakseen, että he haluavat muutta käytäntöjään.

– Äidit tarvitsevat tukea, jotta heidän ei tarvitse valita perheen ja palveluksen väliltä, hän toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat