Valmiina juhlimaan? Näillä nopeilla nikseillä luot viimeisen silauksen

Korvakoru kierähti jonnekin sängyn alle ja kenkälankki on taas kateissa. Kaiken lisäksi vaatekaapissa riippunut juhla-asusi on rypyillä jäätyään muiden vaatteiden väliin ruttuun. Näillä nopeilla nikseillä pelastat illan nopeasti ja vaivattomasti, ja olet valmiina juhliin.

Korvakoruja ja muita pieniä esineitä on vaikea löytää lattialta. Aseta imurin suuttimen ympärille sukkahousua ja imuroi kohtaa, jonne korusi tippui – se ei mene imurin sisään vaan jää kätevästi kiinni kankaaseen.

Vaikka kuinka olit huolellinen, niin ainoisiin sukkahousuihin tuli kuitenkin silmäpako. Ei hätää. Saat pitävän pikakorjauksen joko kynsilakan tai hiuslakan avulla. Levitä väritöntä kynsilakkaa silmäpaon päätyihin ja anna kuivua. Voit myös suihkuttaa hiuslakkaa silmäpaon koko matkalle.

Villa, silkki ja viskoosi eivät kestä suoraa kuumuutta, joten niitä ei voi silittää perinteisellä tavalla. Laita silityslaudalle pala foliota ja aseta vaatekappale sen päälle. Pidä silitysraudan höyrytysnappi pohjassa ja liikuttele silitysrautaa 5–10 cm:n etäisyydellä vaatteen pinnasta. Vesihöyry ja folio auttavat vaatetta siliämään.

Hiustensuoristinta voit käyttää myös silitysrautana kauluspaidoille. Suoristusraudalla silität näppärästi erityisesti kauluspaitojen nappien väliköt, joihin silitysrauta ei mahdu. Muista kuitenkin tarkistaa, ettei rauta ole liian kuuma! Kokeile myös kravateille, mutta tarkista ensin silitettävyys.

Muuten valmiina mutta kengät on unohtunut kiillottaa, eikä lankkia tietenkään löydy mistään. Kengät saat kiillotettua vaikka kasvisöljyllä. Lorauta vähän öljyä kankaiseen liinaan ja hankaa kengät puhtaaksi. Varo kuitenkin läikyttämästä öljyä vaatteille.

Vaarattomampi tapa kiireiselle on kiillottaa kengät banaanilla. Banaaninkuoren sisäpinta imee lian itseensä. Hankaa kenkää kuorella ja kiillota lopuksi rievulla. Muista syödä itse banaanin hedelmä - saat siitä sopivasti energiaa juhlimista varten.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat