Valmetin paperikonetehtaan sammutustyössä apuna armeijan vaahtoyksikkö – jopa 30 metrin korkuiset liekit

MTV paikalla: Jyväskylässä Valmetin paperikonetehdasta sammutetaan edelleen 3:31
Katso, kuinka pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö kommentoi tulipalon vaikeita olosuhteita

Sammutustyöt jatkuvat Valmetin paperikonetehtaalla Jyväskylässä Rautpohjankadulla. Kohteeseen tehtiin sammutusisku, ja tulipalo on toistaiseksi hallinnassa.

– Saimme armeijan vaahtoyksikön avulla tehtyä sammutusiskun hallin sisälle, mikä rajoitti paloa vahvasti, kertoo päivystävä päällikkö Pauli Nurminen.

Tehtaalla olevat kolmekymmentä työntekijää saatiin evakoitua nopeasti. Yksi ihminen on loukkaantunut lievästi.

Paikalliset ovat kertoneet monin paikoin savuhaitasta, jota tuuli levittää entisestään.

– Yksiköitämme on hallissa sisällä, jotka pyrkivät sammuttamaan pieniä paloja. Myös katolla on sammutusryhmiä. Sammutustyö jatkuu todennäköisesti vielä huomiseen, toteaa Nurminen.

Toistaiseksi raivaustyöt ovat pahasti kesken. Syttymissyynä oli laakerin jumittuminen, mikä johti kuumentumiseen, tulen syttymiseen ja lopulta räjähdysmaiseen paloon. Öljy pisaroitui ja syttyi palamaan.

Lue myös: 


Hallissa kolmekymmentä metriä korkeat liekit

Olosuhteet olivat haastavat sammutustyölle. Tehtaalla on varauduttu tämänkaltaisiin tapahtumiin esimerkiksi omalla tehdaspalokunnalla ja hälytysjärjestelmällä.

– Kohteessa oli montakymmentätuhatta litraa öljyä. Sisällä oli muuntamoja, kondensaattoreja ja kaasupulloja, jotka räjähtelivät. Hallissa oli jopa kolmekymmentä metriä korkeat liekit, toteaa Nurminen.

Vaikeista olosuhteista huolimatta palo saatiin rajattua. Toistaiseksi tilanne näyttää olevan myös Nurmisen mukaan hallinnassa. Sammutustyössä oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan tukitoimineen noin sata henkilöä mukana. 

Lue myös:

    Uusimmat