Mainos

Valkoposkihanhien määrä kasvaa yhä

Valtaosa pääkaupunkiseudun valkoposkihanhien poikasista oli viikonloppuna tehdyn laskennan aikaan jo lentokykyisiä. Poikueiden koko on pienentynyt hieman viime vuodesta.

Valkoposkihanhien määrä on viikonvaihteen laskennan perusteella edelleen kasvussa pääkaupunkiseudulla. Niiden kokonaismäärä on kasvanut lähes 400 yksilöllä edellisvuodesta.

Suomen ympäristökeskuksen, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Korkeasaaren tutkijat laskivat elokuun alussa Helsingin ja Espoon kerääntymispaikoilta yhteensä 2400 valkoposkihanhea. Eniten hanhia havaittiin Kaivopuistossa, Espoon Otsolahdella, Suomenlinnassa ja Tapiolan keskustassa.

Tapiolan keskustassa hanhien määrä oli noussut rajusti viime vuodesta. Poikueiden keskikoko oli pienentynyt aavistuksen viime vuodesta.

Kannan kasvu johtuu suotuisista olosuhteista: ravintoa tarjoavia nurmikenttiä on pääkaupunkiseudulla runsaasti, ja lähiseudun saaristossa riittää pesäpaikkoja.

Valtaosa poikasista jo lentokykyisiä

Valkoposkihanhen poikaset kuoriutuvat Etelä-Suomessa toukokuun lopun ja heinäkuun alun välisenä aikana. Tänä vuonna pesinnän ajoitus on Suomen ympäristökeskuksen mukaan kuitenkin ollut edellisvuosia varhaisempaa, sillä valtaosa poikasista oli laskennan aikaan jo lentokykyisiä.

Poikasten tultua lentokykyisiksi elokuun loppupuolella valkoposkihanhet alkavat kerääntyä suuremmiksi parviksi. Pääkaupunkiseudun syys-lokakuiset yöpymis- ja ruokailupaikat ja myös niiden keskinäinen suosio ovat vaihdelleet eri vuosina.

Pääruokailualueita ovat olleet Tapiolan nurmialueet, Viikin peltoalue ja Niskalan-Haltialan peltoalueet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.