Valioliiga-seuran ennätyshankintaa kuljettaneen pienkoneen katoamisesta uutta tietoa – pyysi hetkeä ennen katoamistaan lupaa hätälaskua varten

Guernseyn poliisi paljastaa, että jalkapallon Englannin Valioliigan Cardiffin ennätyshankintaa Emiliano Salaa kuljettanut kone pyysi lupaa hätälaskuun hetkeä ennen sen katoamista, kertoo Mirror.

Poliisi vahvisti lentokoneen etsinnän olevan hyvässä vauhdissa, ja se on antanut uutta tietoa katoamisesta. 

– PA 46 Malibu -tyyppinen lentokone oli matkalla Nantesista Cardiffiin, kun se katosi tutkasta Jerseyn lennonjohdon yrittäessä ottaa yhteyttä siihen. Guernseyn ohittanut lentokone pyysi laskeutumislupaa. Jerseyn lennonjohto menetti yhteyden koneeseen sen ollessa 700 metrin korkeudessa, luki poliisin tiedotteessa.

– Meidät kutsuttiin paikalle Guernseyn rannikkovartioston toimesta puoli yhdeksän aikaan, hetki sen jälkeen, kun kone oli kadonnut tutkasta. Olimme katoamispaikalla puolta tuntia myöhemmin. Olimme siellä puoleenyöhön saakka, kunnes lensimme takaisin Guernseyyn tankkaamaan ja vaihtamaan miehistöä, kanaalin saariston ilmaetsintäviraston päällikkö John Fitzgerald sanoi.

Fitzgerald kertoo, että alueella oli 20-30 kilometrin näkyvyys, jonka ansiosta ilmaetsintäpartio pystyi näkemään paljon ensimmäisen etsinnän aikana. 

– Pelastusveneille tilanne oli vaikeampi. Alueella on aina aallokkoa, mutta 300 metrin korkeudesta pystyimme näkemään paremmin. Yöllä alkoi satamaan lunta, ja jouduimme lykkäämään etsintää. Aloitimme etsinnät uudelleen aamukahdeksalta, Fitzgerald kertoi.

– Olen varma siitä, että jotain löytyy lopulta. Kone oli noin 600 metrin korkeudessa, kun se katosi. Tämän vuoksi se on pystynyt lentämään noin 8-10 kilometriä ennen kontaktia. Sitä emme kuitenkaan tiedä, onko kyseessä ollut hallittu laskeutuminen vai syöksy. Jos se oli hallittu laskeutuminen, tulisi silloin löytyä pelastusvene. Jos taas syöksyminen, odottaisin, että löytäisimme öljyvanan ja romua, Fitzgerald jatkoi.

Sala varmisti siirtonsa Nantesista Cardiffiin viime lauantaina. Pelaajan siirtosumma oli Valioliiga-seuralle ennätykselliset 17 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat