Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vadelmamisu

Vadelmamisu mansikkaversiona.
Vadelmamisu mansikkaversiona.
Julkaistu 19.07.2007 10:23(Päivitetty 14.08.2007 08:19)

Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää Mascarpone-tuorejuustoa, jota nautitaan joko sellaisenaan tai eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä se saa olla hyvin kosteaa!

Vadelmamisu

  • Torttupohja:
  • 1 pkt Kauramuro- tai Cookies Suklaamurotaikinaa (400 g)
  • Vuokaan:
  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • Kypsälle pohjalle:
  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2-3 dl vadelmahilloa tai -survosta
  • Täytevaahto:
  • 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • Koristeeksi:
  • vadelmia
  • sitruunamelissan lehtiä tai pieniä mansikanlehtiä

Irrota taikinalevyt toisistaan ja sulata ne. Yhdessä paketissa on kaksi taikinalevyä. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Voit käyttää vadelmien sijaan mansikoita tai kirsikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • 16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • 15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta