Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää Mascarpone-tuorejuustoa, jota nautitaan joko sellaisenaan tai eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä se saa olla hyvin kosteaa!
Vadelmamisu
- Torttupohja:
- 1 pkt Kauramuro- tai Cookies Suklaamurotaikinaa (400 g)
- Vuokaan:
- rasvaa
- korppujauhoja
- Kypsälle pohjalle:
- 1 dl vahvaa (maito)kahvia
- 3 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
- 2-3 dl vadelmahilloa tai -survosta
- Täytevaahto:
- 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
- Koristeeksi:
