Vaasan pienessä naapurikunnassa paha koronatilanne – 13 tartuntaa

2:56
Korona aiheuttaa alueellisia kiristyksiä kokoontumisrajoituksiin – Vaasan alueella ei yli 10 hengen kokoontumisia: "Sitä varmasti valvotaan"

Vaasan kriisiytynyt koronatilanne on leviämässä myös pieniin naapurikuntiin. Vöyrin kunta tiedotti tiistaina, että kunnassa 13 henkilöä on sairastunut koronavirukseen.

Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvalla Vöyrillä asuu noin 6400 ihmistä. Tartunnan saaneet on eristetty ja altistuneisiin on otettu yhteyttä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Kunta ei anna tietoja, missä tartunnan saaneet henkilöt ovat käyneet, koska kaikki altistuneet henkilöt on voitu jäljittää ja heihin on saatu yhteys.

Kunta muistuttaa, että koronavirus on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella leviämisvaiheessa. Siksi on erittäin tärkeää, että kaikki noudattavat annettuja ohjeita: käytä kasvomaskia, pese kädet, käytä käsidesiä, pidä turvavälit ja vältä tapahtumia, joiden järjestäminen/joihin osallistuminen ei ole välttämätöntä.

Vöyrin kunnantalo pidetään suljettuna 31.10.2020 saakka. Vierailuja ikäihmisten asumisyksiköihin rajoitetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi: vain lähiomaiset saavat tulla vierailulle, ja huonetta kohden saa olla korkeintaan yhdestä kahteen vierailijaa. Vöyrin lukio on siirtynyt etäopetukseen 25.10.2020 saakka. Muut koulut seuraavat tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja