Pekka Katajaan kohdistuneesta hyökkäyksestä kuuden vuoden vankeustuomio

11:56
Pekka Kataja kertoo MTV Uutiset Livessä, mitä hän muistaa dramaattisesta päivästä, jolloin hänet pahoinpideltiin.

Vaasan hovioikeus on tänään tuominnut vuonna 1979 syntyneelle miehelle kuusi vuotta vankeutta perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneesta väkivallanteosta.

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi aiemmin miestä vastaan nostetut syytteet, mutta asia eteni hovioikeuteen syyttäjän ja Katajan valitettua käräjäoikeuden ratkaisusta. Myös hovioikeus hylkäsi tiistaina antamassaan ratkaisussa miestä vastaan nostetun ensisijaisen syytteen murhan yrityksestä. Sen sijaan hovioikeus arvioi miehen syyllistyneen toissijaisiin syytteisiin ja tuomitsi hänet kuudeksi vuodeksi vankeuteen avunannosta murhan yritykseen ja avunannosta törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Hovioikeus arvioi, että hyökkäyksellä Katajaa vastaan oli poliittinen motiivi.

Katajan kotiin hyökättiin kesällä 2020

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkönä toiminut Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsässä Keski-Suomessa heinäkuussa 2020. Katajan ovelle ilmestyi kaksi miestä mukanaan postipaketti. Kun miehet pääsivät sisälle, he pahoinpitelivät Katajan muun muassa iskien häntä vasaralla. Hovissa tuomitun sormenjäljet löytyivät Katajan kotiin jääneestä postipaketista.

Vaikka tekijöitä on kerrottu olleen kaksi, niin vain yhtä vastaan nostettiin syyte
Hovioikeus arvioi, ettei näyttö suoraan osoittanut miehen olleen tekopaikalla ja kohdistaneen Katajaan väkivaltaa. Siksi hovioikeudessa jäi varteenotettava epäily siitä, että mies olisi syyllistynyt rikoksiin tekijänä. Avunantosyytettä tukeva näyttö sen sijaan oikeuden mukaan muodostui lähtökohtaisesti vahvaksi.

Hovioikeuden mukaan miehen esittämä vaihtoehtoinen tapahtumankulku oli sinänsä mahdollinen, mutta kuitenkin epäuskottava, kun otettiin huomioon syytettä tukevat seikat. Siksi oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään avunantosyytteeseen ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja