Pekka Katajan murhan yrityksestä syytetyllä miehellä ei ollut motiivia ilman Teemu Torssosta, KRP sanoo

1:20
Katso myös video: tällaisia jälkiä asuntoon jääneestä postipaketista löytyi tutkinnassa

Keskusrikospoliisi (KRP) ei esitutkinnassaan löytänyt perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä syytetylle miehelle motiivia, joka ei liittyisi perussuomalaisista potkut saaneeseen Teemu Torssoseen.

Esitutkinnan perusteella syytetyllä miehellä ja Katajalla ei ollut yhteyttä toisiinsa.

– He eivät ole tunteneet toisiaan, eikä heillä ole ollut siten myöskään mitään keskinäisiä erimielisyyksiä politiikassa tai millään muullakaan elämänalueella. Esitutkinnassa ei ole tullut esille, että (syytetyllä) olisi ollut teolle joku oma tai Torssoseen liittymätön motiivi, esitutkintapöytäkirjassa sanotaan.

KRP:n mukaan Torssosella on ollut tukenaan joukko samoin ajattelevia, poliittisesti osin äärioikeistolaisiksi katsottavia ihmisiä ja ryhmittymiä, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä perussuomalaisten toimintaan.–  Esitutkinnassa ilmi tulleen perusteella on myös syytä epäillä (syytetyn) olleen valmis toimimaan Torssosen hyväksi muutoksen aikaansaamiseksi ja yhteisesti tärkeäksi koetun asian eteenpäin viemiseksi, KRP sanoo.

Torssonen kiisti syytetyn taustaroolin

KRP:n mukaan syytetty tuli mukaan Torssosen poliittiseen tukiryhmään viimeistään vuonna 2017 ja on ollut erittäin merkittävässä asemassa Torssosen poliittisen toiminnan taustalla.KRP:n mukaan syytetyllä oli vahvasti ohjaava vaikutus Torssosen kirjoituksiin ja julkisuudessa esittämiin mielipiteisiin. Miesten välisistä sähköposteista on myös pääteltävissä, että Torssosen menestyminen politiikassa oli molempien tavoitteena, KRP sanoi.

Syytetty kertoi, että hänen tehtävänään oli sisällön tuottaminen Torssosen poliittisiin ehdokkuuksiin liittyen.

– Lähinnä kirjoitin puhtaaksi hänen vaaliteemojaan, esimerkiksi nuorten hyvinvoinnista tai eläintensuojelusta ja muista erilaisista teemoista, syytetty kertoi kuulusteluissa, kun häneltä kysyttiin Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden tukiryhmästä.

Torssosen mukaan syytetyn vastuulla oli varainkeruu eduskuntavaaliehdokkuuteen liittyen, mutta tällä ei ollut mitään "varsinaista roolia" hänen taustallaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja