Uusi tieto järkyttää – Harry ja Meghan ilmoittivat lähdöstään kuninkaallisille perheenjäsenilleen sähköpostilla: "Valitettavasti hän oli liian itsepäinen"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lähdön hetki brittihovista on koittanut. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat tammikuun alussa aikovansa siirtyä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa taloudellisesti itsenäisesti sekä muuttavansa Pohjois-Amerikkaan alle vuoden ikäisen esikoisensa Archien kanssa. 

Herttuaparin ilmoitus järkytti maailmaa ja lähteiden mukaan myös kuninkaallista ydinperhettä. Hiljattain saatujen tietojen mukaan Harryn isoäiti, 93-vuotias kuningatar Elisabet ja isä, 71-vuotias prinssi Charles tiesivät Harryn ja Meghanin päätöksestä etukäteen. Tapa, jolla he saivat asiasta tietää, oli kuitenkin lähteiden mukaan jokseenkin erikoinen. 

Daily Mailin kuninkaallistoimittaja Rebecca Englishin mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan alkoivat suunnitella elämäänsä Ison-Britannian ulkopuolella, kun he vetäytyivät kuuden viikon mittaiselle lomalle viime vuoden loppupuolella.  

– He kokosivat yhteen tiimin yhdysvaltalaisista neuvonantajista ja managereista, joista monen kanssa Meghan oli työskennellyt ollessaan näyttelijä. 

– Tammikuun alussa Harry otti yhteyttä isoäitiinsä ja isäänsä sähköpostitse kertoakseen heille, että hän ja Meghan halusivat lopettaa. Sekä kuningatar että Charles kannustivat häntä olemaan ryntäämättä mihinkään suin päin. 

Harryn ja Meghanin pyyntö ei ollut mitä yksinkertaisin käsitellä, sillä sen suhteen piti tehdä runsaasti erilaisia päätöksiä sekä pohdintaa. Kuninkaallista perhettä läheisen lähteen mukaan kuningatar ja Charles ymmärsivät Harryn ja Meghanin haluavan erilaisen ratkaisun elämäänsä, mutta olevan edelleen halukkaita auttamaan kuninkaallista perhettä. Tämä pyyntö oli kuitenkin monimutkainen toteutettavaksi. 

– Ongelmia tuottivat muun muassa turvallisuus, rahoitus, viisumit sekä verot, mitä kumpikaan heistä ei ollut ajatellut loppuun asti. Harryn pyydettiin antamaan pyyntönsä kirjallisena sekä keksimään jotain ratkaisuja ongelmien suhteen. 

Lähteiden mukaan tämän pyynnön aikataulu ei puolestaan istunut prinssi Harryn pirtaan, joka koki perheensä asettuvan asiassa häntä vastaan. Näin ollen Harry päätti toteuttaa suunnitelman, vaikka kaikkia yksityiskohtia ei ollut vielä sovittu sen suhteen. Kun Harry ja Meghan palasivat Isoon-Britanniaan lomansa jälkeen, Harry tapasi henkilökuntansa jäseniä, jotka varoittelivat prinssiä olemaan tekemättä herttuaparin suunnitelmista vielä siinä vaiheessa julkisia. 

– Valitettavasti hän oli liian itsepäinen, sokea sekä katkera ymmärtääkseen järkeä, sisäpiiriläinen kertoo. 

Näin ollen Harry ja Meghan julkaisivat tiedotteensa suunnitelmistaan astua syrjään hovista Instagram-tilillään loppiaisen jälkeen. Hovin lähteiden mukaan ilmoitus oli pettymys monille. 

– Hänen majesteettinsa oli järkyttynyt. Ihmiset olivat vihaisia nähdessään sellaista epäkunnioitusta kuningatarta kohtaan. 

Pian Harryn ja Meghanin ilmoituksen jälkeen kuningatar Elisabet antoi asiasta oman lausuntonsa, jonka mukaan herttuaparilla on hänen täysi tukensa päätöstensä suhteen. 

Harry ja Meghan jättävät virallisesti hovin tiistaina 31. maaliskuuta. Tämän jälkeen heihin ei viitata enää HRH-titteleillä (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) tai heitä ei nähdä enää edustamassa muun kuninkaallisen perheen rinnalla. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja