Uusi päivä -sarjan tekijöiltä koskettava muistokirjoitus Hanna-Riikka Siitosesta: "Hän ei halunnut antaa periksi eikä valittanut"

Maanantaina kuollut näyttelijä-laulaja Hanna-Riikka Siitonen tähditti Ylen Uusi päivä -tv-sarjaa. Sarjan tekijät julkaisivat tänään torstaina muistokirjoituksen Siitoselle.

Näyttelijä ja laulaja Hanna-Riikka Siitonen kuoli pitkän sairauden uuvuttamana maanantaina 23. heinäkuuta. Hän oli 47-vuotias.

Hanna-Riikka Siitonen näytteli Ylen Uusi päivä -sarjassa Lissun roolia sarjan alusta eli vuodesta 2010 asti. Siitonen jäi vuodenvaihteessa sarjasta sairauslomalle ja hänen roolissaan aloitti näyttelijä Mari Posti.

Näyttelemisen lopetettuaan Siitonen työskenteli vielä Uuden päivän musiikkituottajana.

Yleisradion sisäisessä jakelussa julkaistiin tänään muistokirjoitus, jonka ovat allekirjoittaneet Uusi päivä -sarjan tuottaja Samu Reijonen ja Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Lue Yleltä julkaistavaksi saatu koskettava kirjoitus alla kokonaisuudessaan.

Hanna-Riikka Siitonen 1970–2018

"Yle Draaman pitkäaikaista Uusi päivä -sarjaa ilostuttanut ja intohimolla kehittänyt Hanna-Riikka Siitonen on poissa keskuudestamme.

Hanna-Riikka menehtyi alkuviikosta pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hanna-Riikka, joka on ollut mukana Uudessa päivässä alusta alkaen, jäi roolistaan Lissu Kanervana sairaslomalle jouluna. Hän kuitenkin jatkoi työskentelyä musiikkituottajana aivan viimeiseen jaksoon asti.

Hanna-Riikka rakasti musikaaleja ja oli keskeisessä roolissa siinä, mihin päivittäissarja uskalsi lähteä. Ei ollut haastetta, josta Hanna-Riikka olisi kieltäytynyt. Ilman Hanna-Riikan kontakteja ja ammattitaitoa olisi UP ollut täysin erilainen sarja, emmekä olisi nähneet näyttäviä musikaalijaksoja tai loistavia lauluesityksiä. Hän antoi myös muille tilaa loistaa ja sparraten sai kaikki näyttämään ja kuulostamaan laulunumeroissaan loistavilta. Sama tuki ja tsemppaus jatkui myös kohtausten ja kuvausten ulkopuolella. Puolisonsa Janne Virtasen kanssa he olivat keskeinen osa työyhteisöä ja UP:n henkeä.

Upean musiikillisen lahjakkuutensa lisäksi Hanna-Riikka toi työyhteisöön positiivisuutta ja iloa. Vaikka viimeisinä kuvauspäivinään kivut olivat kovia, ei hän halunnut antaa periksi eikä valittanut. Se kuvastaa Hanna-Riikan työmoraalia ja voimaa joka hänellä oli. Tämä lahjakkuus ja voima onneksi jatkuu Jannen ja Hanna-Riikan tyttäressä, jonka kyvyistä olemme jo nähneet väläyksiä.

Hanna-Riikan avulla Uusi päivä löysi äänensä. Nyt se ääni on Hanna-Riikan mukana vaiennut, mutta säilyy muistoissamme.

Rakasta työtoveria ja ystävää jää kaipaamaan koko Uuden päivän työyhteisö."

Hanna-Riikka Siitosen aviomies, näyttelijänä tunnettu Janne Virtanen on Uuden päivän pääohjaaja.

Lue myös:

    Uusimmat