Mainos

Uusi pääministeri ei vakuuttanut SDP:tä

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on ensimmäisessä puheessaan eduskunnalle korostanut vakauden merkitystä. Kiviniemi tähdentää, että vakaissa oloissa yhteiskuntaa voidaan uudistaa parhaiten.

Hallitus on luvannut laatia kahdelle tulevalle vaalikaudelle ulottuvan suunnitelman julkisen talouden vakauttamiseksi.

Kiviniemi esitteli aamupäivällä eduskunnalle hallituksensa ohjelman. Puheessaan hän pitäytyi tarkasti viikonlopun hallitusneuvotteluissa laadittuun kannanottoon.

Vakauden ylläpitäminen on Kiviniemen mukaan yksi siihen, ettei Martti Hetemäen verotyöryhmän esitystä aleta toteuttaa tällä vaalikaudella. Toinen syy päätösten lykkäämiseen on Kiviniemen mukaan se, että isompi veroremontti voidaan tehdä vasta, kun siihen on vaaleissa haettu kansan hyväksyntä.

EU-politiikassa hallitus aikoo Kiviniemen mukaan olla aktiivinen.

SDP syyttää hallitusta ongelmien välttelystä

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n mielestä uusi hallitusohjelma välttää ottamasta kantaa keskeisiin talous- ja yhteiskuntapolitiikan kysymyksiin.

SDP:n ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa pitänyt Jukka Gustafsson esittää Kiviniemen hallitukselle epäluottamusta muun muassa sillä perusteella, että linjaukset polttaviin ongelmiin puuttuvat ja kaikki ratkaisut viivästyvät vaalien jälkeiseen aikaan.

Gustafsson muistutti sosiaalidemokraattien jo aiemmin esittäneen kahden vaalikauden mittaista julkisen talouden tasapainotusohjelmaa.

Kiviniemi selvisi hyvin opposition hyökkäyksestä

MTV3:n politiikantoimittaja Eeva Lehtimäki arvioi Mari Kiviniemen selvinneen hyvin opposition ensimmäisestä hyökkäyksestä uutta pääministeriä kohtaan.

- Kiviniemi pärjäsi hyvin, hän vastasi hyvin suorasukaisesti ja kulmikkaasti opposition syytöksiin huonosta talouspolitiikan hoidosta. Kiviniemi ihmetteli opposition vaatimuksia ja sanoi niiden olevan tyhjää täynnä, Lehtimäki kertoo.

Samaan hengenvetoon Kiviniemi oli kysellyt opposition tahdosta tehdä aitoa yhteistyötä hallituksen kanssa, vaikka Kiviniemi oli tehnyt oppositiolle yhteistyötarjouksen elokuulle.

Lehtimäen mukaan oppositio oli leimannut Kiviniemen käytöksen ylimieliseksi ja yhteistyöhaluttomaksi. Oppositio oli myös vähätellyt hallituksen toimia työllisyyden patoamiseksi ja syyttänyt sitä haluttomuudesta hoitaa asiaa.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.