Uusi Mercedes-käänne uhkaa tehdä Valtteri Bottaksen tilanteen tukalaksi, F1-markkinoilla on käsillä poikkeuksellinen tilanne – "Sitten tämä menee täysin uusiksi"

F1:n siirtoruletti pyörhtää normaalisti käyntiin vasta keskikesällä. Sebastian Vettelin ja Ferrarin parin viikon takainen eroilmoitus on aiheuttanut markkinoille vipinää poikkeuksellisen aikaisin.

– Onhan tämä täysin merkillistä. Koko tämä hullu vuosi 2020 kiteytyy F1:een. Yhtään starttia ei ole nähty, ja nyt enemmän mielenkiinto on kohdistunut jo kauteen 2021, että miten kuskipaikkoja täytetään. Tämä on täysin poikkeuksellinen tilanne kaiken kaikkiaan, C Moren F1-selostaja Niki Juusela tuumaa.

Vettelin lähtiessä Ferrarilta hänen paikkansa ottaa nyt McLarenilla ajava Carlos Sainz. 25-vuotiaan espanjalaisen tilalle siirtyy puolestaan Renault'lla ajava Daniel Ricciardo.

Kuumimmat spekulaatiot liittyvät tällä hetkellä siihen, kenet F1-ratoja viime vuodet dominoinut Mercedes valitsee kuljettajikseen – tai mitä Mercedekselle ylipäätään tapahtuu kauden 2020 jälkeen.

– Sitten tämä menee täysin uusiksi. Pitää muistaa, että Mercedeksen tehdas ajattelee tietysti markkinointia. Tänä aikana autokauppa ei ole käynyt niin kuin pitäisi. Jos herra Vettel kävelee toimistoon ja alkaa puhua saksalaisille johtajille saksan kielellä, että "hinta ei ole paha voisin ajaa teille", siinä vaiheessa paletti menee uusiksi. Tämä on vaaratilanne Valtterille (Bottakselle), jos Vettel tulee sotkemaan markkinaa, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo.

Niin Oikarinen kuin Juusela sanovat kaikesta huolimatta luottavansa siihen, että Bottas ajaa Mercedeksellä myös 2021. Tallikaverina on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Lewis Hamilton.

– Pakko luottaa, koska kun päästään tässä palapelissä eteenpäin, kovin hyviä vaihtoehtoja ei löydykään enää kärkitalleista, Juusela sanoo.

Alfa Romeolla ajavan Kimi Räikkösen tilanne on Bottaksen tavoin täysin auki.

– Onko Kimillä motivaatiota jatkaa? Ihan varmasti ovi on Alfan puolelta auki. Jos Kimi haluaa jatkaa, hän saa jatkaa, mutta se on herra Räikkösen itse päätettävä, Oikarinen tiivistää kupletin juonen.

Miten käy Sebastian Vettelin? Minkälainen asema on sellaisilla kuljettajilla, joiden tiedetään lähtevän kauden päätteeksi toiseen talliin? Minkälainen vaikutus nykyisellä maailmantilanteella on sopimusneuvotteluihin ja niiden sisältöön? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat