Uuden parisuhdeohjelman juontaja Marja Hintikka muistelee hänen ja Ile Uusivuoren työpaikkaromanssin alkua: "Ajattelimme, ettei kukaan huomaa"

Uudessa parisuhdeohjelmassa juontajana nähtävä Marja Hintikka muistelee hänen ja Ile Uusivuoren rakkaustarinan alkua. 

MTV:n ohjelmistossa nähdään ensimmäistä kertaa deittiohjelma, jossa rakkautta etsivät yli 40-vuotiaat perheelliset sinkut. Tänä kesänä kuvattavaan ohjelmaan haetaan parhaillaan 40–60-vuotiaita, rakkauden nälkäisiä osallistujia.

Ohjelmaa juontava ja luotsaava Marja Hintikka kertoo laittaneensa omat kesälomasuunnitelmansa uusiksi, kun sai kuulla formaatista. 

Hänen roolinsa ohjelmassa on olla paitsi juontaja myös tietynlainen myötäeläjä. Hintikka luotsaa keskusteluja ja on osallistujien tukena tunnemaailman vuoristoradassa. 

– Tämä ohjelma on itselleni ihan sellainen intohimojuttu. Laitoin omat kesälomasuunnitelmani uusiksi, että pääsen tekemään tätä. Olen vapaa-ajallanikin sellainen kuuluisa Amorin apulainen ja innokas treffien järkkääjä. Sille jo vähän nauretaan omassa ystäväporukassani. Tämä on siis minulle ihan tällainen luonnerooli, Hintikka kertoo. 

Rakkaus ja kemioiden syntyminen on muutenkin Hintikan intohimoaihe ja hän huomaa usein havainnoivansa esimerkiksi työyhteisöissä tai harrasteporukoissa ihmisten välisiä kemioita. 

Hintikan ja hänen aviomiehensä ja lastensa isän Ile Uusivuoren rakkaustarina leimahti, kun he olivat samassa työpaikassa. Sekä Hintikka että Uusivuori olivat radiojuontajina YleX-kanavalla. Työpaikkaromanssista alkanut suhde syveni pian rakkaudeksi.  

– Silloin, kun me aloimme olla yhdessä, niin yritimme kyllä salailla suhdetta. Ajattelimme, ettei kukaan huomaa, mutta tietenkin kaikki huomasivat, Hintikka muistelee. 

Hyvästit kertakäyttöiselle deittikulttuurille

Kyseessä on lämminhenkinen ja osallistujia kunnioittavaa deittiohjelma, jossa kuullaan ja nähdään elämänmakuisia tarinoita ja käydään syvällisiä keskusteluja. Ohjelmassa heitetään hyvästit nyky-yhteiskunnan kertakäyttöiselle deittikulttuurille ja sen luomille vaatimuksille. 

– Tämä ohjelma luo uskoa rakkauteen. Olen odottanut pitkään ihmissuhdeohjelmaa, jossa pääsevät ääneen ihmiset, joilla on jo elämänkokemusta ja jotka ovat jo ehkä joutuneet kokemaan rakkauselämässään pettymyksiä. Ja usein jo tuossa vaiheessa elämää monella on aikuisia lapsia, jotka hekin toivovat vanhemmilleen onnellista ja täyttä elämää.

Hintikka uskoo, että ohjelmassa tullaan näkemään sellaisia ihmisiä, joilla ei ole ollut aikaa treffailuun tai parin hakemiseen. Silti rakkauden kaipuu on yhä olemassa ja tarve sille, että voisi jakaa arkensa ja elämänsä toisen aikuisen kanssa. 

– Varmasti moni tuon ikäluokan sinkku on jo ehtinyt pettyä erilaisiin deittisovelluksiin moneen kertaan eikä ehkä jaksa käydä jatkuvasti uusilla treffeillä. Ollaan myöskin omistautuneita omalle perheelle ja lapsille. Tämä ohjelma on hyvä mahdollisuus tutkiskella sitä ihmissuhdemaailmaa taas uudestaan. 

Täysin uudenlainen näkökulma

Täysin uudenlaisen aspektin ohjelmaan tuo se, että sinkkujen aikuiset lapset pääsevät kertomaan oman mielipiteensä vanhempiensa parinvalintaan. 

– Olen siitä todella innoissani, koska lasten suustahan kuulee aina totuuden. Omat lapseni eivät ole vielä niin isoja, mutta jo he tuntuvat näkevän minusta sellaisia asioita, joita en ole itsekään tajunnut. Eli tämä tuo aivan uudenlaisen näkökulman ja lisää myös ohjelman lämminhenkisyyttä. 

– Tässä myös päästään sen teeman äärelle, että niin paljon kuin me niitä lapsiamme rakastamme ja haluamme tukea ja antaa heidän elämälleen mahdollisimman hyvän suunnan, niin ihan samalla tavalla meidän lapsemme haluavat tehdä sen meille vanhemmille, Hintikka sanoo.  

Lue myös:

    Uusimmat