Uskomattomia veroja: Maksa valtiolle sielustasi ja wc-käynneistäsi

Maailmalta löytyy mitä eriskummallisimpia veroja. Tiesitkö, että omasta sielustaan, wc-käynnistään tai vaikkapa noidan ammatin harjoittamisesta voi joutua maksamaan veroa? Tutustu oudoimpiin veroihin.

Suomalaisille tuttu vero

Suomessa käytiin 2009–2010-taitteessa läpi vaihe, jolloin take away -ruoka oli edullisempaa kuin ravintolassa syöty ruoka. Tämä johtui siitä, että ruoan arvonlisäveron alennus toteutettiin kaksivaiheisena.

Vessanpöntön huuhteluvero

Jos käyt vessassa, maksat siitä. Vuonna 2004 Marylandin lainsäätäjät ottivat merkittävän askeleen suojellakseen Chesapeaken lahtea ja sen sivujokia, kun osavaltio otti käyttöön huuhteluveron.

Noin 2,5 dollaria kuukaudessa maksava viemärivero tulee maksettavaksi kaikille, jotka omistavat pytyn. Verolla suojellaan yhdysvaltalaisosavaltion ainutlaatuista luontoa.

Sieluvero

Tsaari Pietari Suuri kehitti vuonna 1718 veron, joka kaikkien tuli maksaa muiden verojen, kuten kunnallisveron tapaan. Pietari Suuri oli innokas humanistifilosofien ihailija, mutta hänen kanssaan samaa mieltä oleminen ei säästänyt veroilta.

Ne, jotka eivät uskoneet siihen, että ihmisillä on sielu, joutuivat maksamaan uskonnollisen toisinajattelijan veroa. Pietari verotti myös partoja, mehiläispesiä, hattuja, savupiippuja sekä jopa syntymän, avioliiton ja hautaamisen.

Noituusvero

Kuten monet muutkin maat, myös Romania on yrittänyt selvitä taantumasta tekemällä mitä tahansa nostaakseen tuloja. Romanian hallitus tunnusti äskettäin aivan uuden ammatin: noidat.

Lain mukaan noidat, kuten kaikki muutkin yrittäjät, joutuvat maksamaan 16 prosentin tuloveroa tuodakseen osuutensa terveys- ja eläkeohjelmiin.

Peruukkipuuterivero

Vuonna 1795 puuteroidut peruukit olivat suurta miesten muotia. Koska Britannian pääministeri William Pittnuorempi oli epätoivoinen rahoittamaan sotaretkiä ulkomaille, hän keksi verottaa peruukkipuuterin. Puuteria käytettiin peruukkikampauksen viimeistelyyn.

Vaikka vero oli suurista protesteista johtuen lyhytaikainen, se vaikutti miesten muodin muuttumiseen. Vuoteen 1820 mennessä puuteriperuukit olivat jo pois muodista.

Tatuointivero

Vuodesta 2005 lähtien Arkansasin asukkaat, jotka haluavat hankkia lävistyksiä, joutuvat maksamaan ylimääräiset kuusi prosenttia veroa. Valtion mukaan tatuoinnit ja lävistykset kuuluvat arvonlisäveron piiriin.

Huumevero

Vuodesta 2005 vuoteen 2009 Tennesseen huumediilerit joutuivat maksamaan veroa laittomien aineiden myynnistä. Veron määrä mitattiin huumeiden grammamäärässä. Jälleenmyyjät maksoivat anonyymisti veron valtion verovirastoon.

Vastineeksi he saivat merkkejä, jotka he voivat laittaa laittomaan huumepakkaukseen. Merkit toimivat todisteina siitä, että diileri oli maksanut veroa tästä laittomasta tuotteesta. Tennessee keräsi yli kuuri miljoonaa dollaria huumeveroa, josta suuri osa saatiin takavarikoidun omaisuuden yhteydessä.

Lähde: Oddee.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat