Uskomattomat tavat hyödyntää olutta – näitä et tiennyt!

Tiesitkö, että voit kiillottaa puukalusteesi väljähtyneellä kaljalla? Lue myös muut omituiset käyttötavat herkulliselle mallasjuomalle.

Vaikka olutpullot jäävätkin harvemmin käyttämättä, voit keksiä ylimääräiselle pullolle mitä erikoisempia käyttötapoja, joita suurin osa ihmisistä ei koskaan edes tulisi ajatelleeksi.

Olutkylpy

Olut tekee todella hyvää ihollesi, joten ensi kerran kylpyyn mennessäsi kaada joukkoon tölkillinen tummaa olutta. Oluella on samantapaiset vaikutukset iholle kuin terveellisellä kristallisuolalla.

Helpottaa vatsavaivoja

Jos vatsasi on sekaisin, kokeile hörppiä rauhallisesti pullollinen olutta kipua helpottamaan. Oluen sisältämä alkoholi lievittää vatsan kipuja, ja parantaahan tölkillisen nauttiminen myös krapulaa. Älä kuitenkaan kokeile tätä konstia, jos kärsit vatsahaavasta.

Marinoi lihan

Erinomainen marinadi valmistuu olutta apuna käyttäen, eikä marinoitavan lihan tyypilläkään ole väliä. Anna lihan marinoitua oluessa muutaman tunnin ajan, ja yllättävää makua saat lisäämällä marinadiin hilloa tai soijakastiketta.

Kiillottaa huonekalusi

Olut on yllättävän tehokas kiillottaja, kunhan sen antaa väljähtyä kaikessa rauhassa. Kasta siivousliina olueen ja puhdistat helposti puiset huonekalusi uskomattoman kirkkaiksi! Muista myös pyyhkäistä huonekalut kuivalla liinalla pesun jälkeen.

Häätää etanat

Jos puutarhassasi asuu etanoita, pääset niistä luonnollisesti eroon kaatamalla pienelle lautaselle olutta. Etanat pitävät oluen tuoksusta ja tulevat juomaan sitä, jonka jälkeen ne hukkuvat. Muista vaihtaa olut kerran vuorokaudessa tuoreeksi!

Lannoittaa puutarhaasi

Oluen sisältämä hiiva sekä muut ainesosat tekevät hyvää myös kasveillesi. Valuta siis tölkin pohjalla olevat olutjäämät kasviesi hyvinvointia parantamaan.

Nappaa mehiläiset

Vaikka vinkki ei ajankohtainen olekaan, muista se ensi kesänä. Etanoiden lisäksi myös mehiläiset pitävät oluen aromista, joten puutarhaasi muutama avonainen olutpullo tai -tölkki, johon mehiläiset jäävät nalkkiin. Ole kuitenkin tarkkana, ettei kukaan hörppää mehiläistölkeistä.

Pesee hiuksesi

Löysiä ja ryhdittömiä hiuksia saat parannettua "olutshampoolla": sekoita tölkillinen olutta raa'an kananmunan kanssa, ja käytä sitä tavallisen shampoon tavoin. Toista hoito noin kerran kuukaudessa, ja yllätyt tuloksista!

Paneroi ruoan

Jos valmistat vaikkapa paneroituja sipulirenkaita, käytä nostatusaineena leivinjauheen sijasta olutta. Juoman kuplat ja hiiva edesauttavat taikinan nousemista mainiosti. Olutpaneroinnin valmistat helposti sekoittamalla keskenään 3,5 desilitraa jauhoja, puoli teelusikallista suolaa sekä tölkillisen olutta.

Lähde: Listverse

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja