Usko tai älä: Tämä elintarvike säilyy jääkaapissa jopa puoli vuotta

Lojuuko jääkaapissasi ylijäänyt pala parmesaanijuustoa? Älä heitä juustoa pois, sillä parmesaani voi pysyä hyvänä oikein säilytettynä jopa puoli vuotta.

Lokakuun lopussa järjestetyillä Viini, ruoka & hyvä elämä -messuilla jaettiin kuluttajille hyödyllisiä vinkkejä ruoanlaittoon liittyen. Messujen juusto-osastolla selvisi, että joidenkin elintarvikkeiden säilyvyysaika on yllättävän pitkä. Esimerkiksi parmesaanijuusto voi säilyä jääkaapissa syömäkelpoisena jopa puoli vuotta.

– Kun parmesaaninjuuston käärii kosteaan puuvillaliinaan, se estää juustoa kuivumasta ja juusto säilyy paremmin. Kyllä se tuossa omassa muovissakin säilyy aika pitkään, vinkkaa messujen italialaisten juustojen osastolla työskentelevä Samuli Rantanen

Kuluttajien ei myöskään kannata säikähtää, vaikka monia juustoja säilytetään myyntikojuissa pitkiäkin aikoja huoneenlämmössä tai kesällä jopa ulkona.

– Parmesaani säilyy huoneenlämmössäkin jonkin aikaa, mutta rupeaa sitten hikoilemaan pinnasta. Silloin täytyy vaihtaa uusi kelmu tilalle. Kesällä tätä joutuu tekemään hieman useammin.

Rantasen mukaan parmesaanijuustoon ilmestyvää homelaikkuakaan ei kannata pelätä, sillä juusto on edelleen syömäkelpoista.

– Homekohdan voi leikata veitsellä pois. Muu juusto on edelleen syötävää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja