Useita poliiseja loukkaantunut Tampereen rähinöissä

Tampereella useita poliiseja on loukkaantunut illan aikana tapahtuneessa rähinöinnissä.

–Siellä jonkinlainen ilotulitepommi räjähtänyt, mistä on kova pamaus tullut. Ja siitä on tullut jonkin verran kuulovaurioita. Yhteenotoissa poliisi on käyttänyt kaasua, patukkaa, fyysistä voimaa, siinä on sitten myös tullut jonkinlaista ruhjevammaa poliiseille, kertoo Tampereen poliisin tiedottaja Niina Juurakko-Vesikko.

Loukkaantumiset ovat poliisin mukaan toistaiseksi olleet lieviä.

–Tarkempaa määrää en pysty tässä vaiheessa sanomaan. Mutta toivottavasti ei tule yhtään enää.

Jo kertaalleen illan itsenäisyysjuhlien lähistöltä poistunut mielenosoittajajoukko palasi illalla takaisin Tampere-talon läheisyyteen. Paikalla he yrittivät jälleen kaataa Tampere-taloa ympäröivää aitaa.  

Keskustassa mielenosoittajat rikkoivat joidenkin liikekiinteistöjen ikkunoita, parkkimittareita ja kolhivat jääkiekkomailoilla kadun varsille pysäköityjä autoja. Mielenosoittajat myös sotkivat poliiseja maaleilla.

Useita mielenosoittajia otettu kiinni

Poliisilta hieman ennen kymmentä illalla tulleen tiedon mukaan mielenosoittajajoukko on hajaantunut. Tampere-talon läheisyydessä oli enää joitakin kymmeniä mielenosoittajia. 

Poliisi on ottanut kiinni useita mielenosoittajia Tampere-talon läheisyydestä.

–Kun ajatellaan, että millaisia rikoksia he ovat tehneet tuolla kaupungilla, niin kyllähän se todennäköistä on, että jonkinlaista kiinniottoa on luvassa ja että tekijät joutuu vastuuseen tekemisistään.

Poliisi ei osaa sanoa, miksi illan mielenosoitus karkasi tässä mitassa käsistä.

– Sitä mietitään ehkä sitten huomenna, Juurakko-Vesikko toteaa.

Poliisin tiedossa ei ole, että illan rähinöinnissä olisi loukkaantunut sivullisia.

Lue myös:

    Uusimmat