Mainos

USA: Venäjä loukannut Ukrainan ilmatilaa useita kertoja

Venäläiskoneet ovat loukanneet Ukrainan ilmatilaa useita kertoja. Yhdysvaltain mukaan tapaukset ovat sattuneet kuluneen vuorokauden aikana. 

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja vaatii Venäjää ryhtymään heti tekoihin, jotta kärjistynyt tilanne Ukrainassa hellittäisi. Hän sanoo, että Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel on yrittänyt sopia venäläiskollegansa Sergei Shoigun kanssa puhelinkeskustelua, mutta venäläiset eivät ole vastanneet hänelle. 

Tilanne Ukrainassa kiristyi taas eilen, kun aseistetut separatistit kaappasivat Etyj-tarkkailijoiden bussin Itä-Ukrainassa. Lisäksi seitsemän ihmistä haavoittui viime yönä Etelä-Ukrainassa pommi-iskussa ja Itä-Ukrainassa oli eilen yhteenottoja. 

Toissa päivänä Venäjä aloitti sotaharjoitukset Ukrainan rajan lähellä. Se perusteli harjoituksia Ukrainan toimilla ja Nato-joukkojen sotaharjoituksilla Puolassa ja Baltian maissa. Ukraina aloitti joitakin päiviä sitten terrorisminvastaisen operaation maan itäosan separatisteja vastaan. 

– Maailma ei ole vielä unohtanut toista maailmansotaa, mutta Venäjä haluaa jo aloittaa kolmannen, Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk sanoi eilen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.