Mainos

USA:ssa miljoonia tahkoava suomalainen: Yrittäjyyttä vierastetaan Suomessa

Yhdysvaltojen suurimmaksi nousseen kiinteistöalan verkkopalvelu Trulian toinen perustaja Sami Inkinen kannustaa suomalaisia rohkeuteen yrittäjyydessä.

– Esimerkiksi Piilaaksossa yrittäjyys on ammattina ja uravalintana oletusarvo, kun taas Suomessa yrittäjyys on edelleenkin erikoisuus ja ehkä joidenkin mielestä sellaista turhaa kuuseen kurkottelua, Inkinen pohtii.

Inkinen perusti Trulian kahdeksan vuotta sitten englantilaisen opiskelukaverinsa kanssa turhauduttuaan asunnonvälitykseen Yhdysvalloissa.

– Kuluttajilla ei yksinkertaisesti ollut käsissään kaikkea sitä informaatiota asunnoista, mitä kiinteistövälittäjillä oli. Pistimme pystyyn teknologiayrityksen, jonka ympärille rakensimme mobiilipalvelut.

– Olemme keskittyneet erityisesti kuluttajien palveluun tuomista ja toteuttamista tiedoista. Tällaisia ovat muun muassa yksityiskohtaiset tiedot alueen kouluista ja vaikkapa naapuruston rikostilastosta.

Nyt palvelulla on 25 miljoonaa kävijää kuukaudessa ja yritys työllistää noin 500 henkilöä. Kaksi kuukautta sitten yritys listautui New Yorkin pörssiin. Tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan nousevan yli 70 prosenttia edellisvuodesta yli 52 miljoonaan euroon.

– Nopeasti muuttuvalla toimialalla - kuten online- ja mobiilipuolella - ei voi pysähtyä hetkeksikään. Koko ajan on juostava eteenpäin ja tavallaan innovoitava omat edelliset keksinnöt turhiksi, Inkinen pohtii.

Inkinen kertoi näkemyksistään MTV3:n Tosielämän diili -erikoislähetyksessä. Ohjelma on osa Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävää Pohjois-Euroopan johtavaa startup-konferenssi Slushia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.