Mainos

USA: Sairastunut lehmä oli Kanadasta

Yhdysvaltain hullun lehmän tautitapauksen kerrotaan olevan peräisin Kanadasta.

-

Yhdysvaltain ensimmäinen hullun lehmän tautiin sairastunut nauta oli tuotu maahan Kanadasta, kertoi USA:n maatalousministeriö. Neljä- ja puolivuotias lehmä oli maitokarjaa. Sairastunut lehmä oli osa 74 naudan joukkoa, joka tuotiin Kanadasta Idahon osavaltioon Yhdysvaltoihin vuonna 2001.

Kanadassa on vahvistettu yksi hullun lehmän tautitapaus viime keväänä Albertassa. Viranomaiset sanoivat uutistoimisto Reutersin mukaan myös, että neljässä osavaltiossa on myyty naudanlihaa, jolla on jokin yhteys sairastuneeseen lehmään. Osavaltiot ovat Washington, Oregon, Kalifornia ja Nevada.

Kanadan johtavan eläinlääkintäviranomaisen mukaan on ennenaikaista sanoa että sairastunut nauta olisi peräisin Kandasta.

Perjantaina viranomaiset eristivät toisenkin karjatilan Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun maan ensimmäinen hullun lehmän tautitapaus sai vahvistuksen torstaina. Toinen tila eristettiin kaiken varalta, koska siellä elää BSE-tautiin sairastuneen lehmän synnyttämä mullikka. Sairastuneella lehmällä on kaksi muutakin jälkeläistä.

Jo yli kolmekymmentä valtiota on kieltänyt yhdysvaltalaisen naudanlihan tuonnin toistaiseksi. Joukossa ovat suurostajat Japani, Etelä-Korea ja Meksiko.

Tapaus on järkyttänyt myös amerikkalaisia kuluttajia ja syössyt monen elintarvikeyrityksen osakekurssit jyrkkään laskuun.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.