Mainos

USA poistaa Libyan terroristilistalta

Yhdysvaltojen ja Libyan suhteet ovat lämmenneet sen jälkeen kun Libya joulukuussa 2003 luopui joukkotuhoaseohjelmastaan.

Yhdysvallat solmii täydet diplomaattisuhteet Libyaan ja poistaa Libyan terrorismia tukevien valtioiden listalta, kertoo ulkoministeri Condoleezza Rice.

-Avaamme pian suurlähetystön Tripolissa, Rice sanoi lausunnossaan. Paitsi terrorismia tukevien maiden listalta Libya jätetään pois myös listalta niistä maista, jotka eivät ole täydessä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa taistelussa terrorismia vastaan.

Libya ilmoitti tuoreeltaan olevansa erittäin tyytyväinen Yhdysvaltain päätökseen, joka auttaa sen mukaan tehostamaan kaikkea yhteistyötä maiden välillä.

Yhdysvaltojen ja Libyan suhteet ovat lämmenneet sen jälkeen kun Libya joulukuussa 2003 luopui joukkotuhoaseohjelmastaan. Vuonna 2004 Yhdysvallat lopetti kauppasaarron Libyaa vastaan ja avasi yhteystoimiston Libyassa.

Mieltään osoittava väkijoukko sytytti 1979 tuleen Yhdysvaltojen suurlähetystön Libyassa. Yhdysvallat katkaisi diplomaattisuhteet 1980.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.