Mainos

USA:n pyörremyrskyt luultua pahempia

Pelastustyöntekijät ovat selvittäneet koko päivän Alabaman osavaltioon eilen iskeneiden pyörremyrskyjen aiheuttamia tuhoja. Tornadot surmasivat ainakin 12 ihmistä. Loukkaantuneita on viitisenkymmentä.

Pahiten pyörremyrsky koetteli Tuscaloosan kaupungin ympäristöä. Tornado murskasi asuntovaunuja, katkoi sähkölinjoja, kaatoi kuorma-autoja ja kiskoi puita irti juurineen. Alabaman keskiosassa sijaitsevan Tuscaloosan lisäksi tornadojen sarja koetteli myös osavaltion eteläisiä ja pohjoisia osia. Parikymmentä ihmistä loukkaantui näissä pyörremyrskyissä. Kyseessä olivat pahimmat Alabamaan iskeneet tornadot 70 vuoteen.

Alabaman kuvernööri Don Siegelman julisti Tuscaloosan alueelle hätätilan. Pahinta tuhoa pyörremyrsky aiheutti kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla asuntovaunualueella, josta löydettiin suurin osa myrskyn aiheuttamista kuolonuhreista. Tornado hajotti asuntovaunuja tunnistamattomaksi romuläjäksi. Pelastustyöntekijät pyrkivät edelleen selvittämään, kuinka paljon ihmisiä alueella oli ollut ja oliko joku mahdollisesti kateissa.

Viranomaiset arvioivat, että ainakin sata taloa Tuscaloosan alueella on osittain tai kokonaan tuhoutunut. Vajaat 30 000 kotitaloutta on edelleen vailla sähköä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.