Mainos

USA:n puolustusministeri kritisoi liittolaisten sotataitoja

Robert Gatesin kommentit saivat ärtyneen vastaanoton Euroopassa, missä amerikkalaisten toimintatapoja Afganistanissa ja Irakissa ei ole pidetty erityisen onnistuneena.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates on yllättänyt Afganistanin Nato-operaatiossa toimivat liittolaiset epäilemällä näiden kykyä taistella talebaneja vastaan. Gates arveli tänään julkaistussa lehtihaastattelussa, että muut Isaf-sotilaat on pääosin koulutettu sotimaan perinteistä sotaa Neuvostoliittoa vastaan.

- Suurinta osaa eurooppalaisista joukoista, Nato-joukoista, ei ole koulutettu kukistamaan kapinaa, Gates sanoi Los Angeles Times -lehdelle.

Gatesin kommentit saivat ärtyneen vastaanoton Euroopassa, missä amerikkalaisten omaa toimintatapaa Afganistanissa ja Irakissa ei ole pidetty erityisen onnistuneena.

Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer sanoi arvostavansa kaikkien Isaf-joukkojen toimintaa, erityisesti levottomassa Etelä-Afganistanissa. Hollanti puolestaan kutsui Yhdysvaltain lähettilään ulkoministeriöön selvittämään Gatesin kommenttia.

Nato-joukot ovat joutuneen kiivaisiin taisteluihin talebanien kanssa erityisesti Afganistanin eteläosassa. Alueella on amerikkalaisten lisäksi pääosin brittiläisiä, hollantilaisia ja kanadalaisia sotilaita.

Yhdysvallat ilmoitti eilen lähettävänsä Afganistaniin 3200 sotilasta lisää. Se on pitkään vaatinut myös muita Nato-maita lisäämään joukkojensa määrää maassa.

Suomella on Isaf-sotilaita Pohjois-Afganistanissa ja pääkaupungissa Kabulissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.